Helyi

Eredmények megjelenítése 2521-től 2540-ig 2541 találatból.

Július 17: költözik a piac Debrecenben

Helyi - 2006-07-06

Még bő egy hétig marad jelenlegi helyén a Csapó utcai piac. A kereskedők július 17-től az ideiglenes kispiacon árulnak a Hunyadi utca - Péterfia utca sarkán

Nyugtát- vagy számlát adni kötelező

Helyi - 2006-07-05

Az ellenőrzési feladatok 2006. évi ellátásához kiadott APEH irányelv értelmében az eltitkolt bevételek feltárása érdekében kiemelten kell vizsgálni a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, különös tekintettel a piacokra és közterületekre, valamint a kötelezettségük teljesítését többször elmulasztókra.

Déli iparterület: jelentés az asztalon

Helyi - 2006-07-04

A debreceni közgyűlés 2004. 12. 16-án elfogadta a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-nek a déli iparterület részét képező, mintegy 89 hektáros ingatlan fejlesztésére vonatkozó terveit és támogatta az SCTO Hajdúság Kft. 100 % üzletrészének megvásárlását.

Új képviselőjelöltek Debrecenben

Helyi - 2006-07-03

Öt korábbi, egyéni körzetben mandátumot szerzett fideszes önkormányzati képviselő vonul vissza a városi politizálástól, vagy húzódik vissza a második vonalba. Gulyás Mihály 3, Bodnár Anikó és Horváth Zoltán 2, dr. Bégány Ágnes és Molnár György 1 ciklusban töltött be helyi képviselői szerepet. A 26 korábbi képviselőből 21 indul el újra, s a párt két olyan körzetben is önálló jelöltet állít, ahol korábban az MDF jelöltjeit támogatta.

Már megint a polgári pihenőpark

Helyi - 2006-07-02

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló

4/2006. (II. 24.) HBMÖK rendelet módosításáról szóló előterjesztés váltotta ki a legtöbb vitát a testület legutóbbi ülésén. Pontosabban annak is egy tétele: az M3 Kht.  támogatásának növelése újabb 27 millió forinttal, és a megyemarketing költségekből juttatott 8,5 millió forinttal.

A városházán történt

Helyi - 2006-06-30

Június 29-én fegyelmi tanáccsá alakult át a közgyűlés, Zárt ülésen tanácskoztak az önkormányzati képviselők, majd a rendes napirend szerint folytatódott a munka. A sürgősségi napirendekről kiadott sajtóközleményt közöljük

Új igazgatói, tanszékvezetői, vezetői megbízások a DEOEC-ben

Helyi - 2006-06-29

Igazgatói, tanszékvezetői, vezetői megbízásokat valamint docensi és tudományos főmunkatársi kinevezéseket ad át a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában  Dr. Fésüs László centrumelnök, Dr. Paragh György dékán, Dr. Márton Ildikó dékán és Tósaki Árpád dékán július 29-én.

Hétfőtől az Ítélőtábla mélygarázsában is parkolhatunk

Helyi - 2006-06-29

Az autósok hamarosan birtokba vehetik az Igazságügyi Centrum térszint alatti parkolóit. Az 510 millió forintos beruházás 2005. november végén kezdődött el, a műszaki átadásra pedig június elején került sor.

Honnan jön a troli?  

Helyi - 2006-06-29

Felmondta a Ganz Transelektro Közlekedési (GTK) Zrt. tizenegy trolibusz szállítására kötött szerződését a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) Zrt. A Transelektro közlekedési cége egymilliárd forint árbevételnek mondhat búcsút.

Újabb pénz a repülőtér fejlesztésére

Helyi - 2006-06-28

Az elmúlt évek során a debreceni  repülőtéren jelentős fejlesztések valósultak meg, melyek hatására létrejöhetett egy, az Európai Uniós normáknak és a nemzetközi előírásoknak is megfelelő, rendszeres járatok fogadásához alkalmas repülőtéri alapinfrastruktúra. A debreceni önkormányzat június 29.-i  ülésén újabb fejlesztésekről dönt a közgyűlés.

Ülést tart a megyei önkormányzat

Helyi - 2006-06-28

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése soron következő ülését június 30-án délelőtt 9.00 órakor tartja a Megyeháza Árpád termében. A közgyűlés ezen az ülésén közmeghallgatást tart!

A sínek is nehezen bírják a hőséget

Helyi - 2006-06-28

A rettenetes hőség nemcsak az embereket, de a vasúti pályákat is megviseli. A kánikulában nem ritka, hogy a sínek hőmérséklete eléri az ötven fokot, az észak-alföldi régióban emiatt már két vonalon sebességkorlátozás van érvényben.

Kósa kihívója Bazsa György

Helyi - 2006-06-26

Az MSZP Bazsa György professzort, volt parlamenti képviselőt indítja a párt polgármesterjelöltjeként Debrecenben az önkormányzati választáson - így döntött a szocialisták városi küldöttgyűlése a hét végén. A cívisvárost 1998 óta a fideszes Kósa Lajos vezeti, a Fidesz azóta mind a parlamenti, mind a helyhatósági választásokat nagy fölénnyel nyerte meg.

Gázömlés Debrecenben: 40 embert kellett kitelepíteni

Helyi - 2006-06-26

 

 A meghibásodott vezetéket csak hétfőn tudják kijavítani, ezért 5-8 lakóházban addig szünetel a gázszolgáltatás.

Debrecenbe várják a pápai nunciust

Helyi - 2006-06-24

Julius Janus érsek, apostoli nuncius június 26-án Bosák Nándor püspök meghívására egyházmegyei látogatásra Debrecenbe érkezik.  A Debrecen-nyíregyházi Egyházmegyének Szent László a védőszentje, ezért az ő napján, június 27-én van az egyházmegye búcsúja.

Kovács László önkormányzati képviselő sajtótájékoztatója

Helyi - 2006-06-23

Az SZDSZ eddig is mindent megtett a debreceni csatornahálózat fejlesztésére benyújtott ISPA pályázat sikere érdekében. A liberális vezetésű Környezetvédelmi Minisztériumon keresztül azt is sikerült elérnünk, hogy a debreceni pályázat megvalósítási tenderein „megspórolt” milliárdokat ne vonják el, hanem új műszaki tartalmak finanszírozására maradjon itt.

Az orvostudomány és a gazdaság újabb szakértői

Helyi - 2006-06-23

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán doktori oklevelet szerzettek, illetve a Közgazdaság-tudományi Karán végzettek névsorát alább ismertetjük.

A CENTRUM Párt 2006. június 22. sajtótájékoztatója

Helyi - 2006-06-22

Elméletileg a már 16 éve irányító pártcsoport fogja még legalább 4 évig irányítani a várost. Ehhez rendelkezik megfelelő pénzzel, szervezettséggel, médiaháttérrel, kapcsolatrendszerrel, zsarolási technikákkal.

VÁROSOK, FALVAK SZÖVETSÉGE

Helyi - 2006-06-21

Debrecen egy államhatárokon átnyúló kulturális szervezet létrehozásával olyan nemzetközi kulturális egyesület létrejöttét kívánja elősegíteni, amelyet a régió településeinek önkormányzatai, egyházai, kulturális és civil közösségei együttesen alapítanak.

Nyomozások Hajdú-Biharban

Helyi - 2006-06-21

Nyomozás folyik a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Tanácsa körül. A debreceni városi rendőrkapitányság a munkaszervezet vezetője ellenokirat-hamisítás ügyében rendelt el vizsgálatot, amelynek már le kellett volna zárulnia. A Legfőbb Ügyészség azonban július 11-ig meghosszabbította a határidőt, mert az eljárás során további személyek is gyanúba keveredtek.