Sport

Eredmények megjelenítése 21-től 40-ig 1574 találatból.

Peking 2022 - Véget ért a téli olimpia

Sport - 2022-02-20

Kialudt a február 4-én meggyújtott láng, ezzel vasárnap hivatalosan is befejeződött Pekingben a XXIV. téli olimpia, amely a magyarok számára több szempontból sporttörténelmi jelentőségű volt.

A záróünnepségen Kónya Ádám sífutó hozta be a magyar zászlót a Nemzeti Stadionba. A magyar olimpikonok közül már csak ő maradt Pekingben, illetve a műkorcsolyázó Magyar Márk, aki azonban korábbi pozitív koronavírustesztje után csak hétfőn térhet majd haza.

Caj Csi, a szervezőbizottság elnöke minden közreműködőnek köszönetet mondott, aki hozzájárult a sikeres rendezéshez. Arról beszélt, hogy 16 felejthetetlen napon át a világ legjobb sportolói mutatták meg: közös szenvedélyük által képesek erős barátságokat kötni. Kiemelte az összefogást, melynek eredményeként az összes versenyt le tudták bonyolítani a koronavírusos időszakban. Mint mondta, büszke mindenkire, aki elhivatottan tett ezért, egyúttal kiemelte, hogy Peking az első olyan város, amely nyári és téli olimpiát is rendezett.

Lánya ellen játszotta utolsó meccsét Kisteleki Dóra világbajnok vízilabdázó

Sport - 2022-02-17

- Sporttörténeti pillanatok közepette fejezte be pályafutását Kisteleki Dóra, a III. kerületi TVE világbajnok vízilabdázója.

Peking 2022 - Liu Shaoang aranyérmes férfi 500 méteren

Sport - 2022-02-13

Liu Shaoang megnyerte vasárnap a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel ő lett Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon.

A szám világbajnoka - aki a vegyesváltóval és 1000 méteren is már pekingi bronzérmes, 1500 méteren pedig negyedik volt - a legelőnyösebb, egyes pályáról rajtolhatott az elődöntőben elért idejének köszönhetően. Innen minden futamát megnyerte ebben a szezonban a sprinttávon. Vele futott a kazah Abzal Azsgalijev, az Európa-bajnok orosz Konsztantyin Ivlijev, az olimpiai ezüstérmes kanadai Steven Dubois és a szám vb-bronzérmese, az olasz Pietro Sighel.


Peking 2022 - Az olimpiai aranyérmes Liu Shaoang

Sport - 2022-02-13

- A pekingi téli olimpián rövidpályás gyorskorcsolyában 500 méteren aranyérmes Liu Shaoang portréja:

Joshua lemondott 15 millió fontról, inkább megint Uszikkal bokszol

Sport - 2022-02-09

Anthony Joshua, a britek nehézsúlyú profi bokszolója meccs nélküli 15 millió font helyett a visszavágót választotta az ukrán Olekszandr Uszikkal, aki megfosztotta őt a három nagy világszervezetnél (WBA, WBO, IBF) őrzött címétől.

Peking 2022 - Liu Shaoang bronzérmes 1000 méteren

Sport - 2022-02-07

-Liu Shaoang bronzérmes lett a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában a pekingi olimpián, ugyanakkor testvérét, Liu Shaolin Sándort kettős szabálytalanság miatt kizárták és a teljes mezőny végére sorolták.

Peking 2022 - Átvették a bronzérmeket a magyar rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó tagjai

Sport - 2022-02-06

Vasárnap átvették érmeiket a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású magyar rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó tagjai, akik szombaton harmadikok lettek a pekingi téli olimpián.

"Lassan kezd tudatosulni bennem, hogy egy olimpiai bronzérem van a nyakamban. Hihetetlen érzés" - nyilatkozta az M4 Sportnak Jászapáti. Hozzátette, a felhőtlen öröm pillanatai csak a hátralévő versenynapok után következhetnek.

Kónya elmondta, továbbra is nagyon örül a harmadik helynek, már szinte semmi csalódottság nincs benne, de még nem tudta teljesen felfogni, mit vittek véghez, ehhez még szüksége van néhány napra.

Bocskai-emlékverseny - Először pénzdíjas a debreceni viadal

Sport - 2022-02-03

Debrecen felkészült a 66. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny megrendezésére, amely első alkalommal lesz pénzdíjas, miután bekerült a nemzetközi szövetség újonnan induló World Boxing Tour sorozatába - közölte Barcsa Lajos, a cívisváros alpolgármestere sajtótájékoztatón csütörtökön.

Peking 2022 - Szigorú és hatékony a buborékrendszer

Sport - 2022-02-02

A koronavírus-járvány elleni intézkedések miatt nyoma sincs a megszokott olimpiai hangulatnak Pekingben, szinte mindenhol csak a hivatalos személyek, újságírók és sportolók láthatók maszkban, tisztes távolságot tartva egymástól.

Normális esetben szurkolói tömegek vonulnak egyik helyszínről a másikra, tömve vannak a csarnokok, most viszont nézőket nem engednek be, csak meghívottakat.

Olimpia-Peking 2022 - Rövidített megnyitó rengeteg fiatallal, nagy hidegben

Sport - 2022-01-31

- A pekingi téli olimpia pénteki megnyitóját a szervezők lerövidítették százpercesre a hideg időjárásra és a koronavírus-járványra tekintettel - írta az insidethegames.biz a kínai fővárosból keltezett tudósításában.

Az oldal beszámolója szerint jelenleg a próbái zajlanak a Nemzeti Stadionban sorra kerülő ceremóniának, amelyen a mintegy háromezer szereplő 95 százalékát tizenévesek teszik ki.

Peking 2022 - Zökkenőmentes beléptetés, kiürült Peking

Sport - 2022-01-31

A pekingi nemzetközi repülőtéren zökkenőmentes a külföldi delegációk beléptetése öt nappal a téli olimpia hivatalos megnyitója előtt.

A küldöttségek már az elutazásuk előtt és a felszállásuk helyszínén szigorú ellenőrzésen estek át, elsősorban a koronavírus-járvány miatt. Mindenkinek az indulása előtti napokban két negatív PCR-tesztet kellett produkálnia, ezen kívül igazolnia, hogy oltott. Aki nincs oltva, csak 21 nap karanténkötelezettséggel léphetne be Kínába.

A nemzetközi repülőtéren azonban újabb számos kötelező procedúrán kell átesni a Covid miatt tetőtől talpig fehér védőruhába öltözött, maszkot és védőszemüveget viselő alkalmazottak gyűrűjében.

Vancsa Zalán a következő szezontól a Manchester City belga fiókcsapatában futballozik

Sport - 2022-01-31

Vancsa Zalán a belga másodosztályú Lommelben futballozik a következő szezontól - ez a klub az angol bajnok Manchester Cityt működtető holding tulajdonában van.

Elhunyt Csollány Szilveszter

Sport - 2022-01-24

A gyűrű egykori kiválósága koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba december elején. Halálának hírét a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság jelentette be.Csollány 1970. április 13-án született Sopronban. A tornával átlagon felüli fizikai képességeinek és tanulékonyságának köszönhetően már ötévesen megismerkedett, Győrben. Amikor követte volna a bátyját, és inkább futballozni akart, az édesanyja és az edzője meggyőzték a folytatásról, és az is sokat számított, hogy már egészen fiatalon voltak sikerélményei a versenyeken.

Peking 2022 - WHO: a téli olimpia miatt nem fog nőni a Covid-fertőzöttek száma

Sport - 2022-01-09

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezeténél (WHO) nem tartanak attól, hogy a pekingi téli olimpia következményeként megnő a koronavírusos fertőzöttek száma.

A WHO vészhelyzeti igazgatójának, Michael Ryannek a szavait az olimpiai ügyekben járatos insidethegames.biz ismertette, a mondandóból kiemelve, hogy a február 4. és 20. közötti olimpia nem jelent megnövekedett kockázatot a járvány terjedését illetően. A magas rangú tisztviselő a WHO álláspontját ismertetve hangsúlyozta: bizakodásuk alapját azok a védelmi intézkedések adják, amelyeket a kínai szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hozott a pandémia továbbgyűrűzésével szemben

A rendelkezések értelmében a Pekingbe érkezők, majd zárt buborékrendszerbe kerülő olimpiai résztvevők naponta Covid-teszten esnek át, és ott tartózkodásuk idejére szigorú korlátok közé szorítják a személyes kontaktusokat, a járvány terjedése szempontjából veszélyt jelentő találkozásokat, miközben az olimpiai nyitány előtt a vírus ellen be nem oltottakra eleve háromhetes karantén vár.

Magyar Úszó Szövetség: jelen volt Turi edzésmódszereiben a testi fenyítés

Sport - 2021-12-10

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) bocsánatot kért azoktól a sportolóktól, akiket Turi György negyvenéves pályafutása során fizikailag vagy lelkileg bántalmazott. Az ügy kivizsgálására létrehozott öttagú vizsgálóbizottság szerint a szakember edzésmódszereiben jelen volt a testi fenyítés.

Turi a versenyzőket gyakran testi fenyítésben részesítette, amelynek kiváltó oka rendszerint a fegyelmezetlenség volt. Bántalmazásokból származó sérülésekről egyetlen nyilatkozó sem számolt be, a szülőknek nem szóltak, vagy ha igen, azok nem látták szükségesnek a beavatkozást a tréner nevelési módszereibe.

A nőkkel kapcsolatban gyakori volt a versenyzők súlyproblémájának emlegetése, ez gyakran bulimiás tünetekhez vezetett. Több esetben arról számoltak be a tanúk - több mint 100 embert hallgatott meg a MÚSZ -, hogy az esetleges rossz eredményeket Turi György személyes sértésnek vette, és ilyenkor segítség helyett inkább nem állt szóba versenyzőivel, akiket manipulált és gyakran egymás ellen fordított.

Tizenhét éves magyar csúcsot döntött meg a KSI atlétája Bostonban

Sport - 2021-12-05

- Pataki Anna, a KSI atlétája 17 éves fedettpályás magyar rekordot javított meg Bostonban.

Turi György lemondott tisztségeiről, a MÚSZ elfogadta

Sport - 2021-11-25

Turi György lemondott a Magyar Úszó Szövetségben (MÚSZ) betöltött szakmai alelnöki, elnökségi tagsági, valamint edzőbizottsági elnöki posztjáról.

A Kőbánya SC úszóedzője Wladár Sándornak, a MÚSZ elnökének küldött levelében döntését azzal indokolta, hogy a személyét érintő helyzet az elmúlt két hónapban tarthatatlanná vált, és már nemcsak róla van szó, hanem a magyar úszósport, a MÚSZ és a Kőbánya SC megítéléséről.

Az elmúlt hetekben Turi több korábbi tanítványa, köztük a négyszeres olimpiai ezüstérmes és kétszeres világbajnok Cseh László, úgy nyilatkozott a magyar sajtóban, hogy a tréner "lelki terrort" alkalmazott az edzések során és fizikailag is bántalmazta az úszókat.

Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Krueger és Liuék is simán vették az 1000 méter előselejtezőjét

Sport - 2021-11-19

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry is gond nélkül jutott tovább az előselejtezős futamából 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán.

Labdarúgó NB I - Kétszer állt fel, majd fordított a Debrecen a Honvéd ellen

Sport - 2021-11-06

Kétszer is vezetett két találattal a Budapest Honvéd, mégis 5-3-ra kikapott a második félidőben négy gólt szerző Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában.

A hazai csapat öt nyeretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után tudott győzni, a fővárosiak pedig sorozatban negyedszer kaptak ki.

OTP Bank Liga, 12. forduló: Debreceni VSC-Budapest Honvéd 5-3 (1-3) --------------------------------------- Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3170 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Dzsudzsák (36. - 11-esből, 58.), Ugrai (56.), Deslandes (67.), Németh K. (70.), illetve Lukic (25., 11-esből), Bőle (28., 45+1.)

sárga lap: Deslandes (24.), Ferenczi (37.), Németh K. (75.), illetve Klemenz (35.), Eppel (90.)

Rövidpályás úszó Eb - Szabó Szebasztián világcsúccsal aranyérmes 50 méter pillangón

Sport - 2021-11-06

Szabó Szebasztián világcsúccsal aranyérmet nyert 50 méter pillangón a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A 25 éves versenyző az elődöntőből 22.00 másodperces Európa-bajnoki rekorddal, a legjobb idővel jutott tovább. A fináléban ezúttal is fantasztikusan úszott. A fordulót követően majd egy testhosszal került riválisai elé, és végül 21.75 másodperccel beállította minden idők legjobb eredményét, amelyre eddig csak a brazil Nicholas Santos volt képes, még 2018. október 6-án a budapesti világkupa-viadalon