Vélemény

Eredmények megjelenítése 2821-től 2840-ig 2912 találatból.

A vidék fejlődése mindannyiunk érdeke

Vélemény - 2007-01-12

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Stratégiai Terv nem támogatja a magyar mezőgazdaság struktúraváltását, nem javítja a vidék életképességét a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének álláspontja szerint.

Kőkemény kritika: Magyarország élősködik a NATO-n

Vélemény - 2007-01-10

Az ellenzéki brit Konzervatív Párt tervei szerint NATO-tagságuk felfüggesztésével lennének kénytelenek szembenézni azok a tagországok, amelyek keveset költenek védelmi kiadásokra; az elképzelést előterjesztő tory tisztviselő hangsúlyosan említette Magyarországot

A Wesley János Lelkészképző Főiskola Theológus és Lelkész Szak vezetésének, oktatóinak és vendégoktatóinak nyilatkozata Morvai Krisztina kijelentései ügyében.

Vélemény - 2007-01-09

Alulírottak a leghatározottabban elítéljük azt a szemléletet, amelynek dr. Morvai Krisztina, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi Tanszékének docense adott hangot a Népszava december 21-i számában megjelentetett felszólalásában.

Rögtönzés és hiteltelenség - az FVM vidékfejlesztési hálózatairól

Vélemény - 2007-01-08

Az FVM újra hiteltelen kísérletet tesz arra, hogy az általuk szétvert magyar agráriumot és az azt segítő intézményhálózatot hogyan kellene talpraállítani. 2004 óta látjuk, hogy folyamatos rögtönzéssel, hatásaiban nem belátható átszervezéssel sikerül tönkretenni azt a mezőgazdaságot segítő hálózatot,amely hatékonyan szolgálta a gazdálkodókat.

 Az Őrségi Nemzeti Park megmentéséért

Vélemény - 2007-01-08

A Kerekerdő Alapítvány kezdeményezésére 80 civil szervezet tiltakozik az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának megszüntetése ellen, erről szóló levelüket a köztársasági elnöknek, az Országgyűlés elnökének, a kormány tagjainak, és valamennyi országgyűlési képviselőnek elküldték.

Az Egészségügyi bizottság rendkívüli ülését kezdeményezi a Fidesz

Vélemény - 2007-01-05

Mára beigazolódott, hogy amit egészségügyi reformnak neveznek, az nem más, mint káosz. A Fidesz az Egészségügyi bizottság rendkívüli összehívását, valamint rendszeres ülésezését kezdeményezi.

2007. január elsejével nagyon sok változás kezdődött az egészségügyben. Mára beigazolódott, hogy amit egészségügyi reformnak neveznek, az nem más, mint káosz, ez pedig nagyon sok veszélyt hordoz magában - fogalmazott sajtótájékoztatóján Mikola István.

A Kormányszóvivői Iroda reakciója Szijjártó Péter állításaira

Vélemény - 2007-01-04

Szijjártó Péter nem ismeri az európai uniós fejlesztési források felhasználásának brüsszeli szabályait, ráadásul a Fidesz szóvivője több esetben is valótlanságokat állít az Új Magyarország Fejlesztési Tervvel kapcsolatban.

Király Gáborról lemondott a Crystal Palace

Vélemény - 2007-01-04

A másodosztályú klub menedzsere engedélyt adott a kapusnak, hogy kapuba álljon az Aston Villa FA-kupa meccsén.

Kóka János: 2007-ben cél a közlekedési reform és az energiapiac nyitása

Vélemény - 2007-01-03

A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban 2007-ben folytatódnak a reformok. A három legfontosabb feladat a közösségi közlekedés megújítása, az energiapiac liberalizációja és az, hogy a vállalkozások elöl ellapátoljuk a felesleges adminisztrációs akadályokat. Az ország előtt nincs más út, csak a reformoké – emelte ki a tárca vezetője.

Ne a benzinkutak és a hipermarketek, hanem csak a patikák mentesüljenek az adófizetés alól!

Vélemény - 2007-01-02
  Az idei évi költségvetés rendkívül nehéz helyzetbe hozza az önkormányzatokat. A büdzsé megszavazásával ugyanis a kormánypárti képviselők jelentős forrásokat vontak el a helyhatóságoktól, így a bezárás szélére sodorták az iskolák, kórházak, szociális és kulturális intézmények egy jelentős részét.

Közigazgatási hivatalok: alaptalan Fidesz-vádak

Vélemény - 2007-01-01

Okos ember tanul más hibájából, Répássy Róbert viszont a sajátjából sem. A Fidesz frakcióvezető-helyettesének december 30-i sajtótájékoztatója azt bizonyítja, hogy ha a parlamentben munka helyett inkább demonstratív kivonulásokkal foglalkoznak az ellenzéki képviselők, akkor előbb-utóbb azt sem tudják, mi történik a saját munkahelyükön

Kegyeletsértés Nyíregyházán?

Vélemény - 2006-12-30

A Magyarországi Munkáspárt 2006 alelnöke intézkedést kér Petrétei Jószef minisztertől, a Jobbik Magyarországért Mozgalom - Párt által elkövetett kegyeletsértés ügyében.

Rendkívüli országgyűlési bizottságot kezdeményez a Fidesz

Vélemény - 2006-12-29

A meghirdetett álláshelyek száma Magyarországon 38 ezer, míg a munkanélküleiké megközelíti a 390 ezret. Minden állásra tízen jelentkeznek átlagosan. A kormány eközben megnyitja a munkaerőpiacot.

Előnyt élveznek a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek a közbeszerzési eljárásoknál

Vélemény - 2006-12-27

Előnnyel indulhatnak majd a közbeszerzési eljárásokon azok a cégek, amelyek nagy számban foglalkoztatnak megváltozott munkaképességűeket. A kormány legutóbbi ülésén döntött az úgynevezett védett műhely kategória létrehozásáról, amellyel mintegy 30 ezer ember foglalkoztatásának biztonsága növekedhet.

Kuncze Gábor évzáró értékelése

Vélemény - 2006-12-24

A sikeres 2006-os évet maga mögött hagyó SZDSZ jövőre megújulással készül a 2010-es sikeres szereplésre - mondta Kuncze Gábor évértékelő sajtótájékoztatóján. A pártelnök szerint az év végére a szocialisták és konzervatívok is kezdik felismerni, hogy párbeszéd nélkül nem lehet valódi megoldásokat találni.

A Fővárosi Bíróság Büntető Kollégiumvezetőjének levele a Civil Jogász Bizottságnak

Vélemény - 2006-12-22

Dr. Völgyesi Miklós Úrnak

A Bizottság társelnöke

 

Dr. Morvai Krisztina asszonynak

A Bizottság társelnöke

 

Tisztelt Civil Jogász Bizottság!

 Egy verekedés apropóján

Vélemény - 2006-12-21

Megverte az autósokat az elsodort gyermek apja. Szerencsére csak könnyebben sérült meg az a 13 éves gyermek, akit egy autós lökött fel, miközben ő apjával kerékpározott Sükösd és Nemesnádudvar között. A feldühödött szülő a baleset után rátámadt az autósra és utasára.

Gyurcsány és Orbán bukását jósolja a Financial Times

Vélemény - 2006-12-20

Gyurcsány Ferencről és Orbán Viktorról, illetve a magyarországi belpolitikai helyzetről közölt elemzést Magyarország-mellékletében a Financial Times tekintélyes brit napilap. Az újság szerint mindketten túlzottan megosztóvá váltak ahhoz, hogy politikailag túléljék a következő három évet.

Akar pénzt keresni munka nélkül?

Vélemény - 2006-12-19

Két eset lehetséges: vagy az ember dolgozik a pénzéért, vagy a pénz(e) dolgozik az emberé(é)rt! Mindenki maga választja ki, melyik úton akar járni!.Akik a második utat választják, olvassák el az alábbi cikket:

Különleges döntések a debreceni közgyűlésen

Vélemény - 2006-12-18

A debreceni önkormányzat december 14-i ülésén "szokatlan" dolgok történtek. Egy szocialista képviselő elfogadta az interpellációjára adott polgármesteri választ. Mi már csak ilyenek is tudunk lenni. Egy másik szocialista képviselő nem fogadta el, a Fidesz frakció viszont - szokás szerint gondolkodás nélkül - igen. Ekkor történt a még szokatlanabb dolog.