Vélemény

Eredmények megjelenítése 2841-től 2860-ig 2912 találatból.

Magyar Rektori Konferencia: tárgyalják újra az oktatók kizárásának ügyét!

Vélemény - 2006-12-15

A Magyar Rektori Konferencia Elnöksége elítéli, hogy a három tannyelvű kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen az oktatói testületből kizárták Hantz Péter és Kovács Lehel adjunktusokat azzal az indokkal, hogy magyar nyelvű feliratokat helyeztek el az egyetem épületében - áll a Magyar Rektori Konferencia közleményében.

A debreceni parkolási díjak emelése indokolatlan, mértéke brutális

Vélemény - 2006-12-14

Csedrik Katalin és Szathmári Károly, az MSZP önkormányzati képviselői, december 13-i sajtótájékoztatójukon ismertették az MSZP véleményét a debreceni önkormányzati ülés előterjesztéseiről.

MDF: egyre kisebb állami támogatást kap a fogyasztóvédelem

Vélemény - 2006-12-13

 A Magyar Demokrata Fórum szerint az Európai Unió és a közel félmilliárd európai fogyasztó joggal várja el a magyar kormánytól, hogy saját országa területén tartassa be a szigorú európai élelmiszer-egészségügyi, forgalmazási, tárolási és kereskedelmi szabályokat.

Kofi Annan élesen bírálja a Bush-kormányt búcsúbeszédében

Vélemény - 2006-12-12

Kofi Annan leköszönő ENSZ-főtitkár szerint a Bush-kormány az általa meghirdetett terrorellenes harc során erőszakkal kényszeríti akaratát más államokra, megsérti az emberi jogokat és széles körű nemzetközi támogatás nélkül indít katonai akciókat.

A magyar GDP bővülése elmarad az új tagországokétól 2007-ben

Vélemény - 2006-12-11

Magyarország bruttó hazai termékének növekedése 2007-ben jelentősen el fog maradni a többi újonnan csatlakozott ország GDP-bővülésétől,  de biztató, hogy Magyarország elkötelezte magát az államháztartás rendbetételére - mondta Siegfried Steinlein, az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának vezető munkatársa Budapesten.

Arab szélsőségesek állhatnak a banki adathalászat mögött  

Vélemény - 2006-12-09

Egy neves magyar fordítóiroda fordította azt a levelet, amelyben ismeretlenek személyes adataik mellett banki azonosítóik és titkos kódjaik megadására kérik az ügyfeleket. A magyarországi Erste Bank doménnevét egy szaúdi férfi, Bashar Asad regisztráltatta Szaúd-Arábiában. A Népszabadság információi szerint az oldal címét elektronikus levélben küldték szét csütörtök délelőtt magyar e-mail címekre, nem csak az Erste ügyfeleinek.

Gyurcsány Ferenc: magyar modell szükséges a globalizálódó Európában

Vélemény - 2006-12-08

A miniszterelnök szerint egységes európai modell hiányában Magyarországnak saját válaszokat kell adnia a globalizációval és a posztmodernizációval összefüggő kérdésekre. Gyurcsány Ferenc erről csütörtökön beszélt a Demos Magyarország Alapítvány „Progresszív politika a 21. században” című rendezvényén, Budapesten.

MSZP-tisztújítás: már érkezett jelölés Gyurcsány Ferencre

Vélemény - 2006-12-07

Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt már jelölte az MSZP egyik alapszervezete a pártelnöki posztra. Erről Oláh Lajos, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke beszélt Budapesten újságíróknak. Az MSZP készül a február végi tisztújításra.

A kukoricaintervenció eltörlése elfogadhatatlan Magyarországnak

Vélemény - 2006-12-06

Magyarország számára elfogadhatatlan az Európai Unió Bizottságának azon javaslata, miszerint megszüntetnék a kukorica uniós intervenciós felvásárlását - mondta az MTI-nek Gőgös Zoltán, az agrártárca államtitkára. A minisztériumi vezető az elképzelést durva, egyoldalú lépésként értékelte, amely mindenféle uniós alapelvet sért.

Franciaország vezetői szerint a török EU-csatlakozás felülvizsgálatára van szükség

Vélemény - 2006-12-05

Franciaország és Németország vezetői közösen arra akarják biztatni az Európai Uniót (EU), hogy tűzzön ki időpontot a török EU-csatlakozási tárgyalások állásának felülvizsgálatára - közölték a francia elnöki hivatalban.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar tagozatának levele az egyetem vezetőinek

Vélemény - 2006-12-04

Az Akadémiai Tanács és a Rektori Értekezlet figyelmébe

 

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar tagozatának felelősei, a dékánhelyettesek, a kari és a tanszéki szintű felelősök, valamint a tagozatnak az oktatók és a diákok által megválasztott szentátusi tagjai, e tagozat jogszerű képviselőiként, a következő nyilatkozatot fogalmazzák meg a Babeş-Bolyai Tudományegyetem kötelékébe tartozó épületek és helyiségek feliratozásáról:

MDF elemzés: Orbántól megtisztított jobbközép koalíció Kósával?

Vélemény - 2006-12-03

2010-re megnyílhat az út egy, az orbáni abszolút populizmussal, és a gyurcsányi hamis cinizmussal szemben alternatívát kínáló jobbközép pólus megteremtése felé, ezt a pólust a pártnak az Orbán Viktortól megtisztított Fidesszel, vagy az abból kiváló, Kósa (?) vezette konstruktív ellenzékiekkel kellene kialakítania. Ezt szögezi le az MDF elnökségének megbízásából írt helyzetértékelés, amelynek részletei a hvg.hu-n olvashatóak.

A nők elleni erőszak az AIDS terjedésének forrása

Vélemény - 2006-12-02

 25 évvel ezelőtt, az AIDS megjelenésének idején a meleg férfiakat, a prostituáltakat és a kábítószerélvezőket nevezték meg a fertőzésnek leginkább kitett csoportokként. Ahogy az AIDS világméretű járvánnyá vált, áldozatainak köre egyre inkább kiterjedt a nőkre is, akik gyakran férjeiktől/partnereiktől kapták meg a betegséget.

Orbán Viktor szerint a Fidesz eredményeket ért el a parlamenti munkában

Vélemény - 2006-12-01

A Fidesz részt vesz a parlamenti munka érdemi részében, és eredményeket is ért el - mondta Orbán Viktor, a párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A pártelnök az eredmények között említette az európai uniós források ellenőrzésére létrehozandó parlamenti bizottságot, illetve a vizitdíj fizetése alóli mentességet 18 éves kor alatt, amit a Fidesz javasolt, valamint a szabad orvosválasztás lehetőségét, ahol szintén értek el eredményt.

Ombudsmanok: súlyos hiányosságok voltak a tűzijáték előkészítésében

Vélemény - 2006-11-30

Sorozatos hibákat állapított meg az ombudsmani vizsgálat az augusztus 20-i tűzijáték előkészítésében és lebonyolításában - hangzott el a Magyar Televízió Híradójában. A vizsgálatról készült jelentés megállapítja: a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) nem gondoskodott az ünnepségen résztvevő tömeg biztonságáról, és nem készült fel egy esetleges veszélyhelyzetre.

 Alkotmánybíróság: alkotmányos a banki különadó

Vélemény - 2006-11-29

Az Alkotmánybíróság (Ab) döntése szerint alkotmányos a banki különadó bevezetése. Az államháztartás egyensúlyát javító különadókról és járadékokról szóló törvény által bevezetett, a hitelintézeteket terhelő új adónem szabályait kifogásoló beadványt a testület elutasította.

Annan szerint Irakban majdnem polgárháború van

Vélemény - 2006-11-28

Kofi Annan ENSZ-főtitkár szerint Irakban "majdnem" polgárháború van, és bizonyára az is lesz, ha nem sikerül gyorsan javítani a helyzeten.

Sólyom: a megosztottság elveszi az emberek józan eszét

Vélemény - 2006-11-26

Magyarországot ma mélységesen megosztja a pártpolitika és "a megosztottság már az emberek józan eszét veszi el" - nyilatkozta a köztársasági elnök a Népszabadságnak. Sólyom László interjúját a lap szombati számában közli.

A Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete sajtóközleménye a gyógyszergazdaságossági törvényt illetően

Vélemény - 2006-11-24

A Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete a gyógyszergazdaságossági törvény előzetes normakontrolljának megfontolását kérte a köztársasági elnöktől.

Putyin óva inti az EU-t az új tagok "megosztó törekvéseitől"

Vélemény - 2006-11-23

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint egyesek az EU-ban megpróbálják belehelyezni az orosz-EU viszonyt a "barát vagy ellenség elavult modelljébe, de az efféle közhelyeknek nem sok közük van a valósághoz, viszont új megosztottság kockázatával járnak Európában".