Vélemény

Eredmények megjelenítése 2881-től 2900-ig 2902 találatból.

Értelmiségiek nyilatkozata

Vélemény - 2006-10-14

Az elmúlt napokban éles bírálatok érték Sólyom László köztársasági elnököt azért, mert állást foglalt, véleményt formált a közerkölcsöt, ezen keresztül az államszervezet demokratikus működését fenyegető veszélyekkel kapcsolatban. Magyarországon az elnöki intézmény jellegéből következik, hogy az azt betöltő személy morális tekintély. Elvárjuk, hogy az első közjogi méltóság foglaljon állást válságos helyzetekben, a demokrácia védelmében.

Szekeres: az MSZP-nek hosszú távon az SZDSZ-szel kell kormányoznia

Vélemény - 2006-10-13

Szekeres Imre elnökhelyettes szerint, ha a szocialista párt 2010-ben meg szeretné nyerni az országggyűlési választásokat, illetve kormányozni kíván, vélhetően akkor is az SZDSZ-szel kell koalíciót kötnie. A szocialista politikus erről a Kossuth Rádió Háttér című műsorában beszélt csütörtök este.

Kubis: Gyurcsány elszalasztotta az alkalmat a szlovák-magyar kapcsolatok fejlesztésére

Vélemény - 2006-10-12

Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök elszalasztott egy alkalmat a szlovák-magyar kapcsolatok fejlesztésére azzal, hogy a visegrádi országok visegrádi csúcstalálkozóján nem volt hajlandó a kétoldalú találkozóra szlovák kollégájával, Robert Ficóval - jelentette ki Ján Kubis szlovák külügyminiszter.

A legfőbb ügyész szerint fontos az ügyészség hitelessége

Vélemény - 2006-10-11

A hétfőn megválasztott legfőbb ügyész hitvallása a politika-független magatartás, Kovács Tamás szerint naponta kell az ügyészségnek bizonyítania a hitelességét. Az új legfőbb ügyész erről kedden este beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Orbán Viktor kettős beszéde

Vélemény - 2006-10-09

Szűk körben ma már Orbán Viktor is beismeri, hogy egyetlen reális program van Magyarország számára: az, amit a kormány képvisel. Igaz, nyilvánosan nem hangoztatja ezt, a színfalak mögött azonban, baráti vállalkozók előtt, ha burkoltan is, de már azt vallja, hogy megszorítások, egyensúlyteremtés és reformok nélkül nem tudja elképzelni Magyarország megújítását.

Kuncze: a bizonyítás sora most a kormányon és a kormányfőn

Vélemény - 2006-10-08

A pénteki bizalmi szavazás azt jelenti, a kormány megkapta a felhatalmazást, hogy következetesen végigvigye programját - közölte az SZDSZ elnöke szombati sajtótájékoztatóján, a párt országos tanácsának (ot) ülését követően.

MDF: A magyar ellenzéknek nem Chartára, hanem alternatív programra van szüksége

Vélemény - 2006-10-07

    Úgy tűnik, Orbán Viktor a kijózanodás útjára lépett. Mai beszédével megtette az első lépést, hiszen nyugalomra szólította fel a híveit, és nem tért az alkotmányellenes útra. Annyira azonban még nem józanodott ki Orbán Viktor, hogy legyen bátorsága megtenni a második lépést is: vonuljon vissza az utcáról, küldje haza híveit az utcáról, ő maga pedig térjen vissza a Parlamentbe.

Orbán Viktor szerint a pénteki nagygyűlésen kiállnak a demokrácia mellett

Vélemény - 2006-10-06
A Fidesz pénteki nagygyűlésén ki fog állni a demokrácia mellett; cél, hogy Magyarországon újra biztonságban lehessen élni - közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádió Háttér című műsorában csütörtökön, felvételről sugárzott interjúban.

Nők összefogása a békéért

Vélemény - 2006-10-05

 Mi, sikeresnek mondott magyar nők, nem utolsó sorban pedig magyar feleségek és anyák igyekszünk úgy élni a mindennapjainkat, hogy munkánkban és a magánéletünkben egyaránt otthonosabb, emberségesebb és élhetőbb országgá tegyük Magyarországot.

Tarlós szerint Demszky az MDF-nek köszönheti győzelmét

Vélemény - 2006-10-02

Tarlós István szerint Demszky Gábor az MDF-nek köszönheti azt, hogy megnyerte a főpolgármester választást. Erről a Fidesz és a KDNP által támogatott főpolgármester-jelölt azt követően beszélt hétfőn hajnalban, hogy a közel 100 százalékos feldolgozottságú eredmények az eddigi főpolgármester győzelmét mutatják

Fazakas cáfolja a konvergenciaprogram kapcsán elhangzott fideszes vádakat

Vélemény - 2006-09-28

Cáfolta a magyar konvergenciaprogram elfogadása kapcsán egyes fideszes politikusok által hangoztatott vádakat szerdán Fazakas Szabolcs, az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottságának szocialista elnöke.

Választási vita az MTV-ben: vélemények a múlt heti eseményekről

Vélemény - 2006-09-27

Az elmúlt hét eseményeinek kommentálása volt az első témája a főpolgármester-jelöltet is állító pártok fővárosi listavezetőinek vitájában, a Magyar Televízió (MTV) Kedd 21 című műsorában.

Vélemények pro és kontra

Vélemény - 2006-09-26

Alkotmánybírósági döntés a felsőoktatási törvény módosításáról - a Fidesz véleménye

 

 A kormány immár féltucatszor bukott el az alkotmányosság próbáján oktatási kérdésben. Nem értjük, mi indítja arra a kormánypárti politikusokat, hogy a sorozatos lebukások, hazugságok után újra és újra alkotmányellenes megoldásokkal kísérletezzenek a felsőoktatás területén.

Bence: Gyurcsány nem bírja tartani a száját

Vélemény - 2006-09-24

Gyurcsány leleplezte , hogy ténylegesen mást tettek, mint amit a legtöbb ember várt. Erre nem válasz az, hogy „úgyis mindenki tudta.” Ha mindenki tudta volna, nem választották volna meg - mutatott rá a filozófus. A beszéd, és annak tartalma miatt kell mennie

Kuncze Gábor szerint Orbán Viktor hazudik

Vélemény - 2006-09-20

Kuncze Gábor szerint Orbán Viktor hazudik, amikor azt állítja, hogy az önkormányzati választás az népszavazás, hogy nem volt szükség stabilizációs intézkedésekre, és hogy a Fidesznek semmi köze nincs a megmozdulásokhoz.

Londoni elemzők sem forint-, sem kormányválságot nem várnak

Vélemény - 2006-09-19

London, 2006. szeptember 18., hétfő (MTI) - A piaci nyomás és a kamatemelési várakozás erősödhet, de kifejezett forintválság vagy a kormány bukása nem valószínű, mondták londoni feltörekvő piaci elemzők Gyurcsány Ferenc beszédének kiszivárogtatása után, amit többen az MSZP-n belüli hatalmi harcok megnyilvánulásának neveztek.

Tölgyessy Péter: Nincs igény a forradalomra

Vélemény - 2006-09-18

A Fidesz egyelőre nem biztos benne, hogy Orbán Viktort követné-e a többség a "forradalmi" úton, ezért nem tesznek konkrét lépéseket az Elkúrtuk-beszéd után - mondta Tölgyessy Péter az Indexnek hétfőn. A politikai elemző szerint a hazugságprobléma lényege, hogy az emberek még mindig azt hiszik, sokkal több járna nekik, mint amennyit kapnak.

Gyurcsány és Orbán találkozott??

Vélemény - 2006-09-17

Ha a kedves olvasó rákattint szeptember 17-i belpolitikai híreinkre, azt olvashatja, hogy zavartalan volt Gyurcsány Ferenc hajdú-bihari programja. Itt tartunk. Az a hír, hogy nem történt semmi rendkívüli.

Mennyivel érdekesebb lenne az alábbi tudósítás:

Az OVB állásfoglalása a többes jelölésről

Vélemény - 2006-09-08

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szeptember 7-i ülésén úgy foglalt állást, hogy nem jogszabálysértő, ha egy jelölőszervezet egy adott választókerületben több jelöltet is indít az önkormányzati választáson.

A polgármester-jelöltek vitájáról

Vélemény - 2006-09-04

Még mielőtt egymásnak esnének Debrecenben a pártok és polgármester-jelöltet állító szervezetek, a jelöltek közötti vita kapcsán, engedtessék meg néhány apró momentumra felhívni a figyelmet.