Archívum

Eredmények megjelenítése 61-től 80-ig 63213 találatból.

- A román kormány 12 százalékkal megemelte a minimálbért csütörtöki ülésén - írja az Agerpres.

Külföld - 2024-06-06

A július 1-jén hatályba lépő rendelet értelmében a romániai országos bruttó minimálbér a jelenlegi 3300 lej (1 lej=78,76 forint forint) helyett 3700 lej (mintegy 290 ezer forint) lesz. A minimálbér nettó összege 2363 lejre nő.

Könyv-, bor- és jazzfesztivált rendeznek Balatonfüreden június közepén

Olvastuk - 2024-06-06

Veszprém, 2024. június 6., csütörtök (MTI) - Könyvbemutatók, irodalmi beszélgetések és szabadtéri koncertek várják az érdeklődőket a Könyv bor jazz nevű fesztiválon Balatonfüreden június 12. és 16. között.

Agrometeorológia: hetekkel hamarabb kezdődött a Medárd napjához kötődő csapadékos nyár eleji időszak

Fontos - 2024-06-06

- Idén a Medárd napjához kötődő csapadékos nyár eleji időszak hetekkel hamarabb kezdődött a szokásosnál.

Az elmúlt három hét záporos, zivataros időjárása országszerte jelentősen csökkentette a tavasszal felhalmozódott csapadékhiányt, sokfelé jóval több esett az átlagosnál - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

Azt írták, az elmúlt tíz napban nagy területen 30-60 milliméter közötti eső esett, kisebb foltokban valamint az Alföld déli és keleti részén esett ennél jóval kevesebb.

Brit választások - Felmérés: a britek háromnegyede szerint rosszabb állapotban van az ország, mint 2010-ben

Ajánljuk - 2024-06-06

- A csütörtökön ismertetett legfrissebb felmérés szerint a britek csaknem háromnegyede úgy érzi, hogy Nagy-Britannia rosszabb állapotban van, mint amikor a Konzervatív Párt 2010-ben kormányra került.

Rishi Sunak miniszterelnök május végén jelentette be, hogy július 4-én tartják a parlamenti választásokat.A döntés meglepetést keltett még a kormányzó Konzervatív Párton belül is, mivel minden felmérés azt mutatja, hogy a konzervatívok jelenleg 20 százalékpontot meghaladó támogatottsági hátrányban járnak a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt mögött.

LMP: az akkugyarmatosítás zsákutca

Az LMP szerint az akkugyarmatosítás környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági szempontból is zsákutca.

Tetlák Örs, az LMP országos elnökségi tagja, Érd alpolgármestere csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta: az LMP az, amelyik az Európai Parlamentben is azért fog küzdeni, hogy ne Magyarországot terhelje az elektromobilitás összes szennyezése és hulladéka.

Tűzharcba torkollott egy bérgyilkosság Moszkvában

- Tűzharcba keveredett a rendőrséggel és életveszélyesen megsebesült Moszkvában egy férfi, aki korábban - feltehetően megbízásból -, meggyilkolta Konsztantyin Balisanszkij ismert gördeszkást - közölte csütörtökön az orosz Nyomozó Bizottság (SZK).

Átadták a Vertikál Group korszerűsített dombóvári üzemét

Befektetés - 2024-06-06

- Átadták a Vertikál Group Nyrt. dombóvári üzemét, ahol 2,5 milliárd forintos fejlesztést valósítottak meg a Gazdasági és Innovációs Operatív Program Plusz 1,115 milliárd forintos támogatásával - közölte a műanyagiparral és környzetgazdálkodással foglalkozó cég.

Közel ezer embert megkárosító internetes csalókat fogtak el Hevesben

Kékhírek - 2024-06-06

Közel ezer embert megkárosító internetes csalókat fogtak el Heves vármegyében - közölte az illetékes rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

Európa Tanács: a börtönök túlzsúfoltsága továbbra is probléma Európában

Vélemény - 2024-06-06

A börtönök túlzsúfoltsága továbbra probléma számos európai országban.

Több tagállami börtönigazgatás számolt be arról, hogy 2023 januárjában több volt a fogvatartott, mint amennyi férőhely van az intézményekben; a második egymást követő évben emelkedett az európai börtönökben fogvatartottak száma - közölte az Európa Tanács csütörtökön.

Vádat emeltek tizenhárom embercsempész ellen, akik százak illegális bevándorlásáért felelősek

Jogtudor - 2024-06-06

Vádat emeltek tizenhárom embercsempész ellen, akik százak illegális bevándorlását bonyolították le. A bűnszervezet egyik szállítása egy ember halálával ért véget - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön .

- A trianoni diktátum sem tudta szétszakítani a magyar nemzetet

Belföld - 2024-06-04

1920. június 4-én hozták meg az igazságtalan és minden magyar ember számára fájdalmas trianoni diktátumot, amely szétszabdalta hazánkat, és ami fizikailag még mindig elválasztja egymástól a nemzetrészeket, de lélekben soha nem tudta.

Június 4-e szimbolizálja a magyar emberek közötti elvághatatlan köteléket is. Közösen kell kiállnunk a Kárpát-medencében élő magyarokért, és közösen kell megvédenünk természeti kincseinket. Hisz a Kárpát-medence közös örökségünk. Itt összpontosul nemzeti közösségünk ereje.

Hollandiában tíz év alatt megkettőződött a más uniós országból érkezett lakosok száma

Külföld - 2024-06-04

Tíz év alatt kétszeresére nőtt a Hollandiában élő, az Európai Unió valamely másik tagállamának állampolgárságával rendelkező lakosok száma - közölte a holland statisztikai hivatal, a CBS kedden.

Az NL Times című, angol nyelvű holland napilapban idézett CBS-adatok azt mutatják, hogy január 1-jén Hollandiában 745 500 más uniós tagállam állampolgárságával rendelkező lakos élt, míg 2014 elején számuk körülbelül 360 ezer volt.

Petr Fiala: legkésőbb 2025 közepére megszűnik Csehország függősége az orosz kőolajtól

Külföld - 2024-06-04

- Legkésőbb a jövő év közepére teljesen megszűnik Csehország függősége az orosz kőolajtól - jelentette ki Petr Fiala cseh miniszterelnök kedden a közép-csehországi Nelahozevesben, miután találkozott az ország vezetékhálózatát üzemeltető Mero állami cég vezetőségével.

Debrecenben rendezik a salakmotor egyéni Európa-bajnokság első döntőjét

Sport - 2024-06-04

- Tizenhat versenyző részvételével Debrecenben, a Perényi Pál Salakmotor Stadionban rendezik szombaton a salakmotoros egyéni Európa-bajnokság első döntőjét.

Az esemény sporttörténeti jelentőségű abból a szempontból, hogy a Speedway Euro Championship (SEC), azaz az egyéni Eb-döntő 11 éves történetében először fordul elő, hogy Magyarországon versenyt rendeznek - hangzott el az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

Esik az olaj ára

Olvastuk - 2024-06-04

- Folytatódik az olaj áresése a nemzetközi piacokon, a Brent olajfajta hordónkénti ára több mint másfél százalék mínuszban állt kedden kora délután a hétfői 3 százalékot meghaladó csökkenés után.

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

Jogtudor - 2024-06-04

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.

"Az emberölés bűntette miatt Gy. T. és társa ellen folyamatban levő büntetőügyben a Fővárosi Ítélőtábla a 2024. június 4-én meghozott végzésével az elsőfokú bíróság határozatát megváltoztatva elrendelte Gy. T. elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a másodfokú eljárás befejezéséig. Az elsőrendű vádlott engedély nélkül Magyarország közigazgatási területét nem hagyhatja el, lakó- és tartózkodási helyét nem változtathatja meg. Köteles továbbá hetente egy alkalommal a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon személyesen jelentkezni" - olvasható a Fővárosi Ítélőtábla honlapján.

LMP: a kormány nem kíván fellépni az ipari környezetszennyezőkkel szemben

Az LMP szerint a kormány nem kíván fellépni a nagy ipari szennyezőkkel szemben, nem tartatja be velük a környezetvédelmi szabályokat.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese keddi, online is követhető budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a gödi Samsung gyár jelen pillanatban környezethasználati engedély nélkül működik, amivel súlyosan megsérti a magyar jogrendszert, a kormány és a környezetvédelmi hatóság pedig a "kisujját sem hajlandó megmozdítani annak érdekében, hogy betartassa a Samsunggal az érvényes bírói döntést".

Ezért döntött a gyár bejáratainak lezárása mellett a párt hétfőn - tette hozzá.

Kínai miniszter: a kínai többletkapacitásra hivatkozni valójában protekcionizmus

Vélemény - 2024-06-04

A Kínával szemben indított szubvencióellenes uniós vizsgálat indokaként alkalmazott "túlzott ipari kapacitásra" hivatkozó érvelés valójában tipikus kereskedelmi protekcionista gyakorlatot fed - jelentette ki a kínai kereskedelmi miniszter Madridban.

Csehországban emelkedtek a reálbérek

Csehországban az első negyedévben 43 941 koronára (703 056 forint) emelkedett, 4,8 százalékkal nőtt a bruttó havi átlagbér inflációtól megtisztított értéke éves összehasonlításban - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal kedden Prágában.

Legutóbb kilenc negyedévvel ezelőtt, 2021 harmadik negyedében nőtt hasonló mértékben a csehországi bruttó bérek reálértéke - mutattak rá a statisztikusok

Elindult a Föld felé a kínai Csang'o-6 holdszonda

Fontos - 2024-06-04

A Csang'o-6 kínai Hold-szonda felszállt és megkezdte útját vissza a Föld felé, miután sikeresen begyűjtötte a kőzetmintákat a Hold túlsó oldaláról - közölte kedden a kínai űrügynökség.

A szonda helyi idő szerint reggel 7 óra 38 perckor indult vissza a Föld felé, miután múlt vasárnap reggel szállt le a Hold távolabbi oldalán.