Archívum

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 63213 találatból.

Több mint ötezer résztvevőt várnak az Európai Egyetemi Játékokra Miskolcon és Debrecenben

Ajánljuk - 2024-06-04

- Több mint 900 edző, bíró és sportszakember, 3800 sportoló, valamint mintegy 1000 önkéntes bevonásával zajlik majd az Európai Egyetemi Játékok (EUG) július 12. és 24. között Miskolcon és Debrecenben - közölték a szervezők hétfőn a Miskolci Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

Átadták Magyarország első zöldhidrogén üzemét a Bükkábrányi Energiaparkban

Gazdaság - 2024-06-03

Lantos Csaba energiaügyi miniszter az üzem ünnepélyes átadóján hangsúlyozta: bár a hidrogén mint alternatív energiaforrás még a jövő ígérete, Magyarország első zöldhidrogén üzeme már a jelen, amely nemcsak a klímaváltozás elleni küzdelmet szolgálja, hanem jelentős lépés az ország energiafüggetlensége felé is.

Átadták a debreceni gyermeksürgősségi központot

Helyi - 2024-06-03

Átadták a Debreceni Egyetem (DE) új gyermeksürgősségi központjának épületét a klinika nagyerdei campusán hétfőn.Szabó Zoltán, a klinikai központ elnöke azt mondta, a beruházás hárommilliárd forint pályázati és 550 millió forint saját forrásból valósult meg.

Takács Péter egészségügyi államtitkár jelezte: országosan 14 milliárd forintot fordítottak a gyermeksürgősségi ellátás fejlesztésére, ebből jutott hárommilliárd Debrecennek.

A beruházások eredményeként Debrecen mellett Budapesten, Győrben, Szegeden és Pécsen jött létre gyermeksürgősségi centrum, ezzel úgynevezett 3-as progresszivitási szintű centrumhálózat alakult ki Magyarországon.

Időjárási helyzet Európában:

Közérdekű - 2024-06-03

A Norvég-tenger felett ciklon örvénylik, amelynek hatására Izlandon és a Skandináv-félsziget nyugati részén változékony, gyakran felhős az idő, és több helyen fordul elő csapadék is. Szárazföldünk nagy részén jellegtelen a nyomási mező, de délkeleten és Nyugat-Európában zömmel anticiklonális, másutt ciklonális hatások érvényesülnek. A legtöbb helyen napos az idő, előbbi helyeken kisebb, más részeken nagyobb számban alakulnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás kíséretében.

Összefüggő csapadék, illetve nagyobb mennyiség Közép-Európában, azon belül is kiemelten az Alpokban fordul elő. Kedd estig a Kárpát-medence térségében sekély ciklon mélyül ki, hatására többfelé, lokálisan jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani.

Gazdaság-foglalkoztatás Az átlag diákmunka-órabérek a bruttó 1600-2500 forint között alakulnak az idén nyáron

Gazdaság - 2024-06-03

) - Az átlag diákmunka-órabérek bruttó 1600-2500 forint között mozognak az idén nyáron, az IT-területen azonban elérhetik akár a 4000 forintot is; a munkát vállaló diákok iránt a kereskedelemben, a vendéglátásban és a mezőgazdaságban is jelentős a kereslet az iskolaszövetkezetek közlése szerint.

Egyiptomi külügyminiszter: bármilyen megállapodásnak tartalmaznia kell a rafahi átkelő működését

Külföld - 2024-06-03

Az Egyiptom és Izrael közötti rafahi határátkelő működését tartalmaznia kell bármely megállapodásnak, amelyet a felek aláírnak - jelentette ki Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter hétfőn Madridban, a spanyol kollégájával folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón.

Vörösbabot hívott vissza a Tesco

Fogyasztóvédelem - 2024-06-03

Határérték feletti növényvédőszer-maradék miatt a Tesco-Global Zrt. visszahívta a forgalomból az 500 grammos, TS vörös vesebab elnevezésű terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.


Csaknem háromszázötven tétel szerepel a Múzeum Antikvárium csütörtöki árverésén

Kultúra - 2024-06-03

Csaknem 350 tétel, közte Kosztolányi Dezső Széchenyi és Vörösmarty című pályaműve, valamint Szabó Lőrinc különleges ceruzarajza is szerepel a Múzeum Antikvárium 44. árverésén csütörtökön a budapesti Kossuth Klubban és az online térben is.

Yettel feltöltőkártyások adatait akarják megszerezni online csalók

- Yettel feltöltőkártyás ügyfeleket célzó csaló weboldal bukkant fel az interneten, amelynek célja, hogy megszerezze az egyenlegfeltöltést kezdeményező ügyfelek bankkártya-adatait - hívta fel a figyelmet a Yettel Magyarország az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Voks 24 - Josep Borrell: védeni kell a választásokat a külföldi beavatkozástól

Fontos - 2024-06-03

Meg kell védeni a demokratikus választási folyamatot és tágabb értelemben az európai nyilvános vitát a külföldi beavatkozástól, az információmanipulációtól és a rosszindulatú külföldi szereplőktől, akik Európa bukását akarják - jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn.

Josep Borrell közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az ukrajnai háború megindítása után "rosszindulatú külföldi szereplők, különösen Putyin Oroszországa", tovább növelték az információ manipulálását célzó műveleteiket hibrid és kibertámadások formájában Európában és másutt a világban.

Több mint négy év börtönre ítéltek egy férfit, aki nőkkel erőszakoskodott Borsodban

...kontra - 2024-06-03

- Több mint négy év börtönbüntetésre ítélt a Szikszói Járásbíróság egy külföldi férfit, aki az augusztus 20-i ünnepségen nőkkel erőszakoskodott egy borsodi kisvárosban - közölte a Miskolci Törvényszék hétfőn.

Azt írták, a vádlott - trágár kifejezések használata mellett - megragadott és fogdosni kezdett egy nőt, majd megpróbálta levenni az alsóruházatát. A sértett segélykiáltására a vele egy társaságban lévők odasiettek, így a férfi távozott.

Az orvostechnikai Control-X Medical komplex fejlesztést hajt végre Dunakeszin

Befektetés - 2024-06-03

- A Control-X Medical Zrt. orvostechnikai vállalat komplex fejlesztést hajt végre Dunakeszin az Európai Unió és a magyar állam 1,181 milliárd forint visszatérítendő támogatásának felhasználásával - közölte a társaság hétfőn.

Különleges bolygóegyüttállás lesz kedden napközben

Olvastuk - 2024-06-03

Kedden szoros együttállásban lesz látható a Naprendszer legnagyobb és legkisebb planétája, a Jupiter és a Merkúr. A különleges együttállás megfigyelésére a Svábhegyi Csillagvizsgáló rendhagyó nappali programmal készül - közölték a szervezők hétfőn.

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek egy férfit, aki nőket molesztált a fővárosban

Pro... - 2024-06-03

- Jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Budai Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki több nőt is molesztált május végén a fővárosban - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

Majdnem mindenhol a Szerb Haladó Párt győzött a szerbiai önkormányzati választásokon, három települést vezetnek továbbra is magyarok

Négy települést kivéve mindenhol a Szerb Haladó Párt nyerte meg a vasárnap tartott önkormányzati választásokat Szerbiában.

Három helyen - Topolyán, Magyarkanizsán és Zentán -a Vajdasági Magyar Szövetség szerezte meg a legtöbb szavazatot, míg a délnyugat-szerbiai Tutinban egy bosnyák párt győzött.

Mintegy kétszáz alkotást neveztek a szegedi Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra

Ajánljuk - 2024-06-03

Mintegy kétszáz alkotást neveztek az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező nemzetközi filmfesztiválra, melyet októberben rendeznek Szegeden.

Donald Trump a börtönbüntetést is elfogadná, de szerinte nem biztos, hogy a közvélemény belenyugodna

Vélemény - 2024-06-03

- Donald Trump közölte, hogy számára elfogadható a börtön, vagy házi őrizet kilátása is, miután csütörtökön a New York-i esküdtszék bűnösnek találta üzleti iratok meghamisításának vádjában.

Orbán Viktor: év végére létrejöhet az össznyugati-transzatlanti békekoalíció

Belföld - 2024-06-01

Év végére létrejöhet az össznyugati-transzatlanti békekoalíció - mondta a miniszterelnök szombaton Budapesten a Békemenet résztvevőinek. Orbán Viktor hozzátette, ehhez először meg kell nyerni a jövő vasárnapi választást, győzelem pedig csak akkor van, "ha mind elmegyünk és mind szavazunk".

A kormányfő a Margitszigeten elmondott beszédében hangsúlyozta, ezt a békét nem lehet fegyverekkel kivívni, ennek a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn, ott csak halottak vannak és pusztulás. Tűzszünet kell és tárgyalni kell - fűzte hozzá.

Úgy folytatta, először is a választást a jövő héten meg kell nyerni, és "egy hét múlva erősítést kapunk Európa minden országából és létrehozhatunk Brüsszelben egy békepárti európai koalíciót".

Zelenszkij: az oroszok nevetnek rajtunk a nyugati fegyverhasználati korlátozások miatt

Külföld - 2024-06-01

- Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az orosz hadvezetés "nevet" az ukránokon, amiért a korlátozások miatt nem tudják bevetni a nyugati fegyvereket orosz területeken lévő célpontok ellen.

Zelenszkij a The Guardian című baloldali brit napilapnak adott, szombaton megjelent interjúban úgy fogalmazott: a békében élő nyugati országoknak "más prioritásaik" vannak, és "érthető módon nem osztják" Ukrajna sürgető egzisztenciális meggondolásait.

Az elnök szerint Oroszország az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállításoknál gyorsabban pótolja hadseregének fegyverveszteségét.

Professzori kinevezést kapott a Szegedi Tudományegyetem Karikó Katalin

Professzori kinevezést kapott a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Karikó Katalin Nobel-díjas biokémikus - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint Karikó Katalin 2021 óta az SZTE kutatóprofesszora. Huszonnégy évig dolgozott a Pennsylvaniai Egyetemen, társalapítója, illetve 2006 és 2013 között vezérigazgatója volt az RNARx cégnek. A német BioNTech-nek kilenc évig volt alelnöke. Biokémiából 1982-ben a Szegedi Tudományegyetemen doktorált.