Helyi

Eredmények megjelenítése 2341-től 2360-ig 2425 találatból.

Nem minden tojás egyforma – Új jobboldal - új esély

Helyi - 2006-08-22

„A Magyar Demokrata Fórum a múlt héten elkezdte az önkormányzati kampányt. Az imázs-kampány részeként azokhoz kívánunk szólni, akik kiábrándultak a politikából. Akik nem hiszik el, hogy van esély a megújulásra.” – olvasható az MDF megyei szervezetének sajtóközleményében.

Tapsot kapott Debrecen Pekingben

Helyi - 2006-08-21

Hétfőn Pekingben magyar idő szerint a délelőtti órákban tartotta meg prezentációját a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tanácsának tagjai előtt az október 8-i debreceni 1. IAAF Utcai Futó Világbajnokság Szervező Bizottságát képviselő magyar "csapat".

Reformátusok világtalálkozója: Debrecenben folytatódik a program

Helyi - 2006-08-21

Ma délelőtt kezdetét vette a Magyar Reformátusok Világtalálkozójának debreceni eseménysorozata: a megnyitóra kerékpáros fiatalok érkeztek a cívisvárosba. A csillagtúra résztvevőinek összetartozását egy fa, a Reménység fája is kifejezi majd, amely hamarosan a Református kollégium udvarát díszíti majd.

Egy napra ismét virágba borult a város

Helyi - 2006-08-21

Félmillió néző, több millió szál élő és szárított virág – Debrecenben a karneváli hét legnagyobb eseménye természetesen most is a virágkocsik felvonulása volt. A pompázatos alkotások a hagyományok szerint idén is mazsorettek, és különböző művészeti csoportok kíséretében mentek végig a városon.

Ady Endre Nyári Akadémia

Helyi - 2006-08-21

Augusztus 20-31. között kerül megrendezésre a 16. Ady Endre Nyári Akadémia. A Korszerű diagnosztikai és terápiás továbbképző akkreditált tanfolyamot a „Segítő Jobb” Egészségügyi – Humanitárius Alapítvány és a DEOEC III. Belgyógyászati Klinika valamint a Tüdőgyógyászati Klinika rendezi.

Ajánlószelvényeket ad le a FIDESZ

Helyi - 2006-08-17

Csütörtökön délután Halász János, a FIDESZ debreceni kampányfőnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy valamennyi jelöltjük rendelkezik a szükséges ajánlószelvénnyel. Kósa Lajos polgármester szerint a tavaszi választásokon összegyűjtött kopogtatócédulák számát néhány ezerrel meghaladják most, mert a gyűjtést folytatják.

Karsai és a Hajdú-Bét károsultjai közös fórumot tartottak 

Helyi - 2006-08-17

A Hajdú-Bét károsultjai hiteltörlesztésük kifizetéséhez és a meg nem kapott bevételeik után kifizetett áfa visszaigényléséhez kérik az állam segítségét – hangzott el csütörtökön Debrecenben a Hajdú-Bét károsultjainak figyelemfelkeltő fórumán.

Liberális javaslat: szabályozzák a város közútjain a tehergépkocsi fogalmat.

Helyi - 2006-08-16

A debreceni liberálisok választási programjukban azt  javasolják, hogy korlátozzák a 12 tonnát meghaladó összsúlyú tehergépjárművek forgalmát a városi tulajdonban lévő utakon. A korlátozás bevezetésére azért van szükség, mert – szakemberek szerint – az utakat leginkább a nehéz teherautók teszik tönkre.

NYÍLT LEVÉL GYURCSÁNY FERENC MINISZTERELNÖK ÚRHOZ

Helyi - 2006-08-16

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 

2006. július 15-én lépett hatályba a 138/2006. (VI. 29.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) az egyes szociálisan rászorult családok 2006. évi gázár és távhő-szolgáltatási támogatásáról.

A Fidesz megnevezte politikai komisszárját a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat élére!

Helyi - 2006-08-16

A Fidesz mivel anyagilag kivérzett az elvesztett parlamenti választáson, úgy gondolja, hogy a pártkasszát az önkormányzatok költségvetéséből tölti fel az elkövetkező években. Rácz Róbert ennek a célnak tökéletesen megfelel! Ugyan most is a parlament tagja, de érdemi – a megye boldogulását elősegítő tevékenységet eddig sem csinált! Nem fűződnek a nevéhez törvényjavaslatok, csak hat indítvány és négy felszólalás négy év alatt.

Egységben a debreceni szocialisták

Helyi - 2006-08-16

Leadták az ajánlószelvényeket a debreceni szocialisták. Mint a keddi sajtótájékoztatón elhangzott: minden szocialista önkormányzati képviselőjelölt azért is tevékenykedik, hogy az MSZP debreceni polgármester jelöltje, dr. Bazsa György professzor jó eredményt érjen el.

Független Fórum Egyesület: nincs koalíció

Helyi - 2006-08-16

Újból meghatározta helyét a Független Fórum Egyesület a közéleti palettán. Erre a múlt héten történt jobboldali együttműködés kialakítása miatt érezte szükségét a szervezet.   -mondta Gondola Zsolt Zoárd, az egyesület elnöke, aki keddi sajtótájékoztatóján leszögezte: tisztességesnek tartják, hogy a Fidesz nyíltan felvállalta az együttműködést a szélsőjobbos tömörüléssel.

Rácz Róbertet jelöli a Fidesz a megyei közgyűlés elnöki posztjára

Helyi - 2006-08-16

Rácz Róbertet, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés ellenzéki frakcióvezetőjét jelöli a közgyűlés elnöki posztjára a Fidesz. Ha az októberi választáson a jobboldali pártok lesznek többségben a testületben, akkor a a Fidesz-MDF-Gazdakörök jelenlegi frakcióvezetője ül az elnöki székbe. A jelölt legfontosabb feladatának a Kenézy kórház gazdálkodásának rendbetételét tartja.

Kezdődik a Bartók Béla út felújítása, korszerűsítése

Helyi - 2006-08-15

Aláírták a Bartók Béla út rekonstrukciójáról szóló kivitelezői szerződést hétfőn a városházán. A munkát közbeszerzési eljáráson nyerte el a Bartók 2006 Konzorcium, melynek tagjai a Betonút Zrt., a Debmut Zrt. és a Vegyépszer Zrt.

Holnaptól karneváli hét

Helyi - 2006-08-14

A százéves múltra visszatekintő, ingyenes rendezvénysorozat idén ünnepli újkori történelmének 40. születésnapját. Igaz, az idei a 37. a sorban, hiszen előfordult, hogy egy-egy év kimaradt. A cívisvárosba látogató közönséget a virágos programokon kívül színvonalas kulturális és zenei produkciók várják a karneváli héten.

Változatlan kollégiumi díjak

Helyi - 2006-08-11

Nem emelkednek szeptembertől a kollégiumi díjak a Debreceni Egyetemen, a jövő év elejétől viszont lehet számítani drágulásokra. A férőhelyek jelenlegi ára hat – és húszezer forint között mozog a cívisvárosban.

AKSD üzletrész: zsebből zsebbe

Helyi - 2006-08-11

A lapunkban már közölt előterjesztés alapján eladja az AKSD Kft-ben birtokolt üzletrészét az önkormányzat. Ez a döntés született a képviselőtestület augusztus1o-i, csütörtöki ülésén. A zárt körű pályázatra a Debreceni Vagyonkezelő Zrt, a hőszolgáltató és a vízmű kap majd meghívást, a tulajdonrész induló ára 1 milliárd 560 millió forint.

Könyvet jó kezekbe

Helyi - 2006-08-10

Könyvet jó kezekbe – ezzel a mottóval ajándékozott a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Könnyű Lövészdandára több mint másfélezer kötetet egy kárpátaljai magyar felsőoktatási intézménynek. Az adományozási ünnepséget kedden tartották a hajdúhadházi kiképzőbázison.

Bajban a város gazdálkodása?!

Helyi - 2006-08-10

Kovács László polgármesterjelölt sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a csütörtöki Közgyűlésen előterjesztésre kerül a „Tájékoztató DMJV Önkormányzata gazdálkodásának I. félévi helyzetéről, beszámoló a DMJV Önkormányzata 2006. évi költségvetéséről szóló 2/2006. (II. 24.) rendelet végrehajtásáról” szóló jelentés.

Ülést tart a debreceni képviselő testület

Helyi - 2006-08-08

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése  augusztus 10-én, csütörtökön, 9.00 órai kezdettel, a Városháza Nagytanácstermében  tartja a nyári időszak utolsó ülését. 34 napirendi pont, több esetben zárt ülés várható.