Helyi

Eredmények megjelenítése 2361-től 2380-ig 2425 találatból.

Az európai uniós ügyek tanácsnoka jelenti

Helyi - 2006-08-08

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2002. november 4. napjától megválasztotta Mazsu János önkormányzati képviselőt az európai uniós ügyek tanácsnokává, továbbá felkérte a tanácsnokot, hogy végzett tevékenységéről minden évben számoljon be a közgyűlésnek. A debreceni önkormányzat augusztus 10-i ülésén tárgyalja a tanácsnok alább közölt jelentését.

Folytatódik a Vörös Polip-ügy

Helyi - 2006-08-08

Elutasította a Hajdú- Bihar megyei közgyűlés szocialista elnökének kérelmét a Fővárosi Bíróság. Juhászné Lévai Katalin beadványában azt szerette volna elérni, hogy leállítsák a Vörös Polip című könyv forgalmazását.

AKSD: ki lesz a gazda?

Helyi - 2006-08-07

Debrecen idei költségvetése 1,56 milliárd forint, üzletrész értékesítéséből  származó árbevételt irányoz elő. Ezt a bevételt az önkormányzat az AKSD Kft.-ben lévő, 49 százalékos tulajdoni arányú üzletrészének értékesítésével kívánja elérni. Ha az AKSD Kft. és az A.S.A + AVE Környezetvédelmi Holding Kft. elővásárlási jogát nem gyakorolja, a holding és tagvállalatai pályázhatnak.

A reptéri tanácsnok jelenti

Helyi - 2006-08-07

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2002. november 4. napjától megválasztotta Győri Gyula önkormányzati képviselőt a repülőtér fejlesztésével kapcsolatos ügyek tanácsnokává, továbbá felkérte a tanácsnokokat, hogy végzett tevékenységükről minden évben számoljanak be a közgyűlésnek. A debreceni önkormányzat augusztus 10-i ülésén tárgyalja a tanácsnok alább közölt jelentését.

A Centrum Párt és egy jobboldali pártszövetség is Kósa Lajost támogatja Debrecenben

Helyi - 2006-08-07

Az MDF után a Centrum Párt debreceni szervezete, valamint a Kereszténydemokrata Néppártot, a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, a Nemzeti Fórumot, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének debreceni szervezetét tömörítő jobboldali csoportosulás is Kósa Lajos polgármesteri jelölését támogatja az őszi helyhatósági választáson

Új esély Debrecenben is

Helyi - 2006-08-06

Az MDF Debreceni Szervezete önállóan méretteti meg magát a helyhatósági választásokon. Választási programjukat augusztus 20-a után mutatják be kampánynyitó rendezvényükön.

Elkészült a Piac u. 19. homlokzati portáljának felújítása

Helyi - 2006-08-05

2006. márciusában kezdődött el a Piac utca – Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán található épület homlokzati portáljának felújítása. Az eredeti tervekben szerepelt a teljes homlokzat felújítása is, azonban a házban lakó magántulajdonosok a tulajdoni hányaduk arányában rájuk eső költségeket nem tudták vállalni.

Debrecennek lesz pénze  a pályázatok önrészére

Helyi - 2006-08-04

Kósa Lajos polgármester sajtóközleményben reagált Kovács László SZDSZ-es polgármester -jelölt sajtótájékoztatóján elhangzottakra. A polgármester szerint a város adósságállománya 2006. végére 7,4 milliárd forint lesz. A város kötvényállománya 2,5 milliárd Ft. Ha az adósság és a kötvényállományt összeadjuk, 9,9 milliárd Ft-ot kapunk, ami 20%-os adósság rátát jelen a költségvetés várható 49 milliárd Ft-os záró összegéhez mérten.

Debrecen eladósodott város?

Helyi - 2006-08-03

Kovács László, polgármesterjelölt csütörtöki sajtótájékoztatóján Debrecen adósságállományáról beszélt. Információi szerint a megyeszékhely terhei elérik a 21,5 milliárd forintot, amihez közel 9oo millió forint kamattörlesztés társul az idén, jövőre pedig 2,4 milliárd.

Debrecen polgármesterét saját városa, Debrecen fejlődése érdekli.

Helyi - 2006-08-03

Kósa Lajos közleménye:

Oláh Lajos fővárosi lakos fantáziája túl élénk, vagy csak neki sem tesz jót a nagy meleg. Semmi fajta versenyfutás nincs Debrecen polgármestere, Kósa Lajos és bármely fideszes politikus között, lévén, hogy a Fidesz egyedüli jelöltje Debrecen polgármesteri székére Kósa Lajos.

Kósa Lajost csak a Fidesz elnöki széke érdekli

Helyi - 2006-08-03

Dr. Oláh Lajos rendkívüli közleménye

Kósa Lajos közelmúltban tett, hamis és felelőtlen kijelentései azt bizonyítják: nem veszi komolyan az európai uniós fejlesztési lehetőségeket, és ismét saját városa ellen politizál. Kósa Lajos nem szavazta meg a parlamentben, hogy Debrecen régióközpont legyen.

Az MSZP debreceni városi szervezetének közleménye

Helyi - 2006-08-02

Kerékpárbarát civilek kezdeményezésére kedden frissülni kezdett Kósa Lajos polgármester úr emlékezete. 2002-ben a 48 pontos választási programjukban ezt írták: „Megteremtjük a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeit. Programot dolgozunk ki a kerékpárút-hálózat továbbépítésére, a megépített kerékpárutak összekapcsolására. Lopásbiztos kerékpártárolókat építünk. A rendőrséggel együttműködve bevezetjük a kerékpárazonosító rendszert.”

Függetlenek a nyíregyházi önkormányzati választáson

Helyi - 2006-08-02

A Függetlenek Egyesülete ismét állít jelölteket Nyíregyházán az önkormányzati választásra . Az egyesület 1994-es alakulásától kezdve, az azóta történt három helyhatósági választás szavazatai alapján mindig jelentős számú frakciót alakíthatott a város képviselőtestületében és 12 éve tagja a települést irányító, vezető koalíciónak is.

K Ö Z L E M É N Y a megyei listaállításhoz szükséges ajánlások számáról

Helyi - 2006-08-01

A Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Iroda a megyei listaállításhoz szükséges ajánlások számáról a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvénynek a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a kisebbségi önkormányzati képviselők választásán történő végrehajtásáról szóló 29/2006. (V. 30.) BM rendelet 18. §-a alapján a következő közleményt adja ki:

Újabb jelöltek

Helyi - 2006-07-28

– A Kereszténydemokrata Néppárt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt, a Nemzeti Fórum és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség írt alá együttműködési megállapodást az őszi helyhatósági választás kapcsán, de határidő nélkül – mondta el Karancsi Jánosné, a KDNP városi elnöke.

Pártjelölt vagy civil? 

Helyi - 2006-07-28

Mind a 29 debreceni körzetben képviselőjelöltje van a Független Fórum Egyesületnek – jelentette be szerdai közgyűlésük döntései nyomán Gondola Zsolt, az egyesület elnöke, aki a szervezet polgármester jelöltje is.   A civil egyesület alternatívát akar kínálni az embereknek, hogy eldönthessék: pártra vagy civil szervezetekre adják a voksukat.

Lakásmaffia ügy: vádemelési javaslat  

Helyi - 2006-07-27

Hetvenkét szervező, kölcsönadó, ügyvéd is érintett abban a lakásmaffia-ügyben, amelyet 3 év nyomozómunka után vádemelési javaslattal zárt le a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya – tájékoztatta csütörtökön szerkesztőségünket a főkapitányság sajtóügyeletese.

"Politikai nyomás alatt a debreceni városháza apparátusa?"

Helyi - 2006-07-27

A városházáról a mai napig nem adják ki azokat az információkat, amelyek alapján meg lehetne tudni, hogy a februárban átszabott önkormányzati választási körzetekhez melyik szavazókörök tartoznak, azaz hány választó van egy-egy választókörzetben -mondta el Kovács László, az SZDSZ polgármesterjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Idén is több idő kell a panelpályázatokra

Helyi - 2006-07-27

Dr. Oláh Lajos országgyűlési képviselő, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke nyílt levélben fordult az önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez, annak érdekében, hogy  a Panel Plusz pályázat benyújtási határidejét egy hónappal, 2006. október 31-ig hosszabbítsák meg.

SZDSZ-jelöltek: 1 polgármester, 29 képviselő

Helyi - 2006-07-25

Gadus István megyei elnök szerdai sajtótájékoztatója elején elmondta, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége Debrecenben mind a 29 egyéni körzetben állít jelöltet és önálló polgármester jelöltet is. Ezen kívül elkészült az SZDSZ várospolitikai programja is. Nagyon régen volt arra alkalom, hogy teljes összhangban, egységes liberális programmal tudjon bemutatkozni a párt