Helyi

Eredmények megjelenítése 2381-től 2400-ig 2484 találatból.

Bővült a debreceni repülőtér

Helyi - 2006-09-08

Háromszorosára bővült a Debreceni Nemzetközi Repülőtér utasforgalmi épülete, amely már a Schengeni Egyezményben rögzített követelményeknek is megfelel. A 800 millió forintba került új épületet Kósa Lajos polgármester adta át.

Hitelből vett koncessziót a Debreceni Vízmű

Helyi - 2006-09-08

Helyreállítani és korszerűsíteni kell, majd 20  évig üzemeltetni szabad Székelyudvarhelyen a víziközműveket, mert közbeszerzési eljárás keretében nyert jogot erre az Aqua Nova Hargita Kft. és a Debreceni Vízmű Zrt. által létrehozott konzorcium.  

Gyermekeink védelmében

Helyi - 2006-09-07

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy ígéreteik megvalósítására Debrecen vezetőinek az eltelt egy esztendő nem volt elegendő, s úgy tűnik, mintha a város felelős vezetői számára az általuk tett ígéretek betartása egyáltalán nem lenne fontos.

Sajtónyilatkozat a Honvéd utcai birkózócsarnok ügyében

Helyi - 2006-09-05

Minden, a birkózócsarnokkal kapcsolatos nyilatkozatot a Megyei Önkormányzat elnöke által aláírt szerződés alapján tettünk, ha ez valótlanságokat tartalmaz, arról nem mi tehetünk.

A Debrecen Televízió szeptember 4-i közleménye

Helyi - 2006-09-04

A Magyar Szocialista Párt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete ma aláírás nélküli közleményt adott ki „Kósa Lajos menekül a tisztességes vita elől” címmel! Ebben kilenc, Debrecenben működő sajtóorgánum kezdeményezését követő, és a két érintett jelölt és pártja egyetértésével létrejövő polgármester-jelöltek közötti program-ütköztető nyilvános rendezvénnyel kapcsolatban több hamis állítás szerepel:

Kósa Lajos menekül a tisztességes vita elől. A debreceni önkormányzati sajtó mögé bújik a Fidesz

Helyi - 2006-09-04

Az MSZP hétfő délutáni sajtóközleménye

Miközben a debreceni Fidesz látszólag hajlandó egyeztetni a polgármesterjelöltek vitájáról, az önkormányzati sajtó már döntött a feltételekről – a jelöltek megkérdezése nélkül.

Kósa-Bazsa vita

Helyi - 2006-09-04

Nyilvános polgármester-jelölti programbemutató vitát rendez kilenc debreceni média. A vitán Kósa Lajos, a Fidesz és Bazsa György, az MSZP jelöltje vesz részt. Kósa Lajos polgármester a Baltazár Dezső téren ismertette programját vasárnap délután. Bazsa György, az MSZP polgármester jelöltje eddig többnyire sajtótájékoztatókat tartott.

Magyar Fogorvosok Egyesülete Árkövy Vándorgyűlése Debrecenben

Helyi - 2006-08-31

A hétvégén rendezi meg az Árkövy Vándorgyűlést Debrecenben a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata és a DEOEC Fogorvostudományi Kara. A vándorgyűlésen a Magyar Fogorvosok Egyesületének összes társasága és szekciója részt vesz. Az Árkövy Vándorgyűlés 1952 óta 4 évenként kerül megrendezésre.

Sajtóközlemény

Helyi - 2006-08-31

Juhászné Lévai Katalin, a megyei önkormányzat szocialista elnöke félrevezette a megyei közgyűlést annak legutóbbi ülésén.

Ideje, hogy Debrecen komolyan vegye Józsát

Helyi - 2006-08-29

Nem az elszakadás, hanem a tudatos fejlesztés jelent megoldást a városrésznek. A belvíz, a kiöntő szennyvíz, a rendszeresen sártengerré változó utak és Debrecen józsai városrészének elhanyagoltsága ellen emelte fel szavát Bagolyné Rinyu Ilona, józsai szocialista képviselőjelölt és Dr. Bazsa György, az MSZP debreceni polgármesterjelöltje.

Az önkormányzat három közlekedési csomópontot építtet ki  a Derék utcán

Helyi - 2006-08-28

2002 és 2006 között az önkormányzat a Tócóskert és Tócóvölgy területén több mint 200 millió forint értékben újította föl a szervizutakat. Ebben az időszakban járdafelújításokra 26 millió forintot fordítottak – tájékoztatott Pajna Zoltán alpolgármester.

48 nem teljesült ígéret a FIDESZ 2002-ben vállalt 48 pontjából

Helyi - 2006-08-25

Éppen 48-szor engedett a FIDESZ a 48-ból-mondta dr. Bazsa György az MSZP debreceni polgármesterjelöltje pénteki sajtótájékoztatóján, arra utalva, hogy 48 nem teljesült ígéretet találtak a FIDESZ 2002-ben vállalt 48 pontjában ígértek között.

Kórházi látlelet az eladósodottságról és belső bajokról

Helyi - 2006-08-25

A Radiológiai Diagnosztikai osztályt privatizálják, az Onkoradiológiai Osztályt összevonják a sebészeti osztályokkal, ha a megyei közgyűlés augusztus 25-i ülésén megszavazza az előterjesztést. A kórház augusztus 16-án 21,5 millió forinttal rendelkezett, s szállítóinak 767 millió forinttal tartozott.

Az MDF képviselőjelöltjei összegyűjtötték a szükséges ajánlószelvényeket Debrecenben

Helyi - 2006-08-24

A Magyar Demokrata Fórum debreceni képviselőjelöltjei augusztus 23-án bejelentkeztek a helyi Választási Irodához. Összegyűjtötték a szükséges ajánlószelvényeket, így a 26 jelöltből 16 új közszereplő is sikeresen teljesítette a törvényben előírt feltételt – tájékoztatott a párt megyei szervezete.

Csonkolásos műtét előtt a beteg: a Kenézy kórház.

Helyi - 2006-08-24

A létszámcsökkentéssel elküldött dolgozókat más intézményeiben nem foglalkoztatja a megyei önkormányzat. A kórházi gyógyszertárak nyereséget termelnek, ezért nem adják el a patikákat, de a konyha szabad kapacitásainak kihasználása előtt szabad az út. Részletek a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat augusztus 25-i ülésének egyik napirendi pontjából.

Több mint 4 és fél milliárd forint kintlévőséget hajtott be az APEH a megyében

Helyi - 2006-08-23

2006. július végéig Hajdú-Bihar megyében az APEH kintlévőségeiből kényszerintézkedések hatására csődeljárásból, felszámolásból és végrehajtásból összesen 4.651.332 eFt bevétel keletkezett. Ebből végrehajtási eljárás keretében 4.611.631 eFt folyt be – tájékoztatott Szabó József, a megyei adóhivatal főosztályvezetője.

MSZP: elhanyagoltak a kertségek Debrecenben

Helyi - 2006-08-23

Debrecenben csak a szűken értelmezett belváros fejlődik, pedig a kertségekben, külsőségekben is van élet – mondta Bazsa György szocialista polgármesterjelölt, és Varga Zoltán a párt önkormányzati képviselőjelöltje.

Debrecen, magyarság, kultúra

Helyi - 2006-08-23

Debrecen város Önkormányzata nevében Turi Gábor köszöntötte a VI. Hungarológiai Világ-kongresszus résztvevőit, kifejtve, hogy nagyra értékelik a résztvevők munkáját, amivel hozzájárulnak a magyarság történelmének, nyelvének, irodalmának, kultúrájának kutatásához, megismertetéséhez; és ami legalább ennyire fontos, önismeretünk alakításához.

Megkezdődött a nemzetközi hungarológiai kongresszus      

Helyi - 2006-08-22

Sólyom László köztársasági elnök részvételével kedden megkezdődött a 6. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus Debrecenben. Az államfő megnyitó beszédében a "tudományok terepágyának" nevezte a magyarságtudományt. Sólyom László szerint az alapkérdés az, hogy mi a kép, amit terjeszteni kell, amit meg tudunk magunkról mutatni a világnak.

Nem minden tojás egyforma – Új jobboldal - új esély

Helyi - 2006-08-22

„A Magyar Demokrata Fórum a múlt héten elkezdte az önkormányzati kampányt. Az imázs-kampány részeként azokhoz kívánunk szólni, akik kiábrándultak a politikából. Akik nem hiszik el, hogy van esély a megújulásra.” – olvasható az MDF megyei szervezetének sajtóközleményében.