Helyi

Eredmények megjelenítése 2381-től 2400-ig 2420 találatból.

Testvérvárosok Washingtonban

Helyi - 2006-07-21

Az Eisenhower amerikai elnök kezdeményezésére 1956-ban létrejött Sister Cities International testvérvárosi szervezet július 13-15. között Washingtonban emlékezett meg fennállásának 50. évfordulójáról. A nemzetközi szervezet tagja Debrecen város is, amelynek képviseletében Turi Gábor alpolgármester vett részt az ünnepi találkozón.

A bűn városa Debrecen?

Helyi - 2006-07-21

Debrecen lett a legbűnösebb nagyváros a 2005-ös statisztikai adatok szerint: itt ugyanis ezer főre vetítve kétszer annyi bűntényt regisztráltak a hatóságok, mint például Hódmezővásárhelyen vagy Nagykanizsán - áll a HVG csütörtöki számában megjelenő írás beharangozójában. Az alábbi sajtóközleményt kaptuk az ügy kapcsán a rendőrségtől.

Döntések a Kenézy kórház racionálisabb működése érdekében

Helyi - 2006-07-20

A Kenézy Gyula Kórház–Rendelőintézet működésének racionalizálása és gazdasági egyensúlyának megteremtése érdekében a kórház vezetésének kezdeményezésére a nem szakmai szervezeti egységeknél 83 nélkülözhetővé vált állás szűnik meg – többek között erről döntött szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés.

Az MDF  Kósa Lajost támogatja.   

Helyi - 2006-07-19

Nyolc éve vezeti közösen a várost a Fidesz és az MDF, s ez az együttműködés eddig sikeres volt. Úgy döntöttük tehát, hogy harmadjára is Kósa Lajos jelölélését támogatjuk az őszi polgármester választáson, nem állít az MDF ellenjelöltet – jelentette be Makay Zsolt, a Magyar Demokrata Fórum megyei elnöke a Fidesz megyei elnökével együtt tartott sajtótájékoztatóján.

Nemzetközi tanfolyam a Debreceni Klinikai Genomikai Központban

Helyi - 2006-07-17

Modern technológiák a génműködés, azonosítás vizsgálatában és az adatok összesítésben címmel nemzetközi elméleti és gyakorlati kurzust rendez a DEOEC Klinikai Genomikai Központja július 18. és 26. között az Élettudományi Épületben.

APEH: A kiutalás előtti ellenőrzések tapasztalatai

Helyi - 2006-07-17

2006. év első félévében az adóhivatal fokozottan vonta ellenőrzés alá az építőipari vállalkozásokat, a teherfuvarozást végző vállalkozásokat és a számítástechnikai alkatrészek forgalmazásában érintett adózói kört a bevallásukban kiutalni kért összegek előzetes vizsgálata tekintetében.

Elhunyt Pálfi István EP-képviselő

Helyi - 2006-07-17

"A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség berettyóújfalui szervezete megrendülten tudatja, hogy szombaton délután, 39 éves korában türelemmel viselt, hosszú, súlyos betegségben elhunyt Pálfi István, az Európai Parlament néppárti képviselője" - tartalmazza a közlemény.

Fidesz: Győztes csapaton ne változtass?

Helyi - 2006-07-14

Az őszi önkormányzati választáson Debrecen fideszes önkormányzati képviselőjelöltjei döntő részben most is képviselők. Öt körzetben van a lista szerint személycsere.

Jogalap nélküli bírság?

Helyi - 2006-07-13

Debrecen Önkormányzatának álláspontja a Közbeszerzési Döntőbizottság által kirótt 2 millió forintos bírsággal kapcsolatban.

Kerékpáros gyereket gázolt egy IC vonat Püspökladánynál

Helyi - 2006-07-13

Súlyos sérülést szenvedett az a kerékpáros gyerek, aki a püspökladányi vasútállomásnál a fénysorompó tilos jelzése ellenére akart átkelni a kereszteződésén szerda délután és elütötte egy gyorsvonat - közölte a vasúttársaság szóvivője

Gadus István, az SZDSZ megyei elnökének sajtóközleménye

Helyi - 2006-07-12

Nem kapta meg a szükséges kétharmados többséget a régiók létrehozásához szükséges alkotmánymódosítási javaslat (195 igen, 148 nem szavazat és 1 tartózkodás). Az alkotmányt módosító javaslat célja az önkormányzati rendszer reformja volt.

Körkép és kórkép: az egészségügy Hajdú-Biharban.(1.rész)

Helyi - 2006-07-12
Hajdú-Bihar megye lakosainak egészsége sok szempont alapján más, mint az ország többi megyéjében élőké. Hatnak az országban mindenütt tapasztalható negatív tendenciák, de  vannak olyan területek ahol jobb a helyzet. Most induló sorozatunkban a körkép sokszor kórképpé változik.

Az MDF Debrecenben önállóan indul a helyhatósági választásokon

Helyi - 2006-07-11

Az MDF Debreceni Szervezete 2006. július 7-én tartott közgyűlésén döntött a helyhatósági választások főbb kérdéseiről. A taggyűlés a debreceni lista vezetőjének egyhangúlag szavazta meg Makay Zsoltot, az MDF országos kampányfőnökét, az MDF megyei elnökét.

Autóalkatrész gyár épül Nyíregyházán

Helyi - 2006-07-11

Autóalkatrész gyárat épít a belga THYCO cég a Nyíregyházi Ipari Parkban - jelentette be a fémipari tevékenységet folytató nyugat-európai nagyvállalkozás ügyvezető-igazgatója a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, ahol aláírta a beruházási szerződést a város önkormányzatával

A turizmus a régió stratégiai ágazata

Helyi - 2006-07-10

Az Észak-alföldi régió turizmusfejlesztési stratégiáját a Szolnoki Főiskola és szakértő partnerei készítették el a 2007-2013-as tervezési ciklusra

Másfélmillió forintos tűzkár az erdőben

Helyi - 2006-07-09

Mintegy másfélmillió forintos kárt okozott a Nyírerdő Zrt.-nek egy Debrecen melletti tűzeset, amikor már letermelt területen levő rönkfák kaptak lángra. Mivel a társaság erdeiben több hasonló eset történt az elmúlt hetekben, arra gyanakszanak, hogy szándékosság van a háttérben.

Élőlánc a Kollégium körül

Helyi - 2006-07-09

A debreceni Református Kollégium köré vont élőlánccal tiltakoztak szombaton délután az élet- és jövőellenes jelenségek, folyamatok ellen a Magyar Református Középiskolák XI. találkozójának résztvevői. A demonstrációhoz a cívisvárosban élők közül is csatlakoztak.

Fiatal diplomások a régióban

Helyi - 2006-07-07

A Lokálpatrióta Egyesület már önkormányzati szerepvállalása előtt is foglalkozott az információs társadalom kérdéskörével. Ennek újabb mérföldköve a jelen projekt: a Debreceni Egyetem Informatikai Kara és a Debreceni Lokálpatrióta Egyesület pályázatot nyert a Regionális Operatív Program keretében. Az Egyetem egy karának és a civil szféra képviselőinek összefogása Debrecen és a régió fejlesztésének előmozdításáért példaértékűnek tekinthető.

Református fiatalok Debrecenben

Helyi - 2006-07-06

35 hazai, erdélyi, kárpátaljai, illetve felvidéki iskola képviseletében mintegy 180 diák és tanár vesz részt Magyar Református Középiskolák 11. találkozóján július 5. és 9. között, Debrecenben.

Július 17: költözik a piac Debrecenben

Helyi - 2006-07-06

Még bő egy hétig marad jelenlegi helyén a Csapó utcai piac. A kereskedők július 17-től az ideiglenes kispiacon árulnak a Hunyadi utca - Péterfia utca sarkán