Fontos

Eredmények megjelenítése 2941-től 2960-ig 2964 találatból.

Barroso: 1956 az egyik legnagyszerűbb pillanat a XX. századi európai történelemben

Fontos - 2006-10-20

A huszadik századi európai történelem egyik legnagyszerűbb pillanatának nevezte az 1956-os magyar forradalmat José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön az MTV Este című műsorának adott interjújában.

Járatonként alig 8 utas: megszűnt a menetrend szerinti légiközlekedés Debrecenből

Fontos - 2006-10-15

Egyoldalúan, október 15-ei hatállyal – felmondta a menetrend szerinti, napi repülőjáratok működtetésére vonatkozó szerződését az OLT Légitársaság.

Információink szerint a járat fenntartása jelentős veszteséget okozott. Októberben sikerült csak elérni a 2000. utasszámot, s a menetrendet is figyelembe véve, ez járatonként 7-8 utast jelentett.

Ban Ki Mun dél-koreai külügyminiszter lett az ENSZ főtitkára

Fontos - 2006-10-14

Az ENSZ-közgyűlés közfelkiáltással elfogadott határozatban Ban Ki Mun dél-koreai külügyminisztert választotta a világszervezet következő főtitkárának pénteken. A 62 éves Ban január 1-jén veszi át a hivatalt a 68 éves ghánai Kofi Annantól, aki kétszer egymás után töltötte be az öt évre szóló tisztséget.

Veres János szerint az EU-tagországok hitelesnek tekintik a magyar konvergenciaprogramot

Fontos - 2006-10-11

 Hitelesnek tekinti a magyar konvergenciaprogramot mind az Európai Bizottság, mind az európai uniós tagországok pénzügyminisztereinek tanácsa - szögezte le Veres János pénzügyminiszter keddi, luxembourgi sajtótájékoztatóján, miután a tanács elfogadta a programot, és a túlságosan magas államháztartási deficit leszorítására újabb ajánlásokat adott Magyarországnak.

Az MSZP szerint a Fidesz Magyarország ellehetetlenítésére törekszik

Fontos - 2006-10-10

Döbbenten értesült Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője a Fidesz EP-delegációjának legújabb \"lejárató akciójáról\", amellyel Magyarország \"ellehetetlenítésére törekszenek az európai fórumokon\" - derül ki abból a közleményből, amelyet Tabajdi Brüsszelben juttatott el az MTI-hez

AZ 56-OS SZÖVETSÉG KÉRÉSE a felesleges viták felfüggesztésére

Fontos - 2006-10-08

Az 56-os Szövetség Országos Elnöksége kéréssel fordul a pártok vezetőihez, a civil szervezetekhez és mindazokhoz, akiknek az 1956-os forradalom és szabadságharc még jelent valamit. Azokhoz szólunk, akik emlékeznek még a forradalom előtti időkre, a dicsőséges szabadságharcunkra és az azt követő megtorlásokra, hogy az 50. évfordulós megemlékezéseket próbálják méltóképpen megünnepelni.

Orbán Viktor beszéde

Fontos - 2006-10-07

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Örülök, hogy ilyen jó hangulatban találom Önöket. Talán ez azért lehet így, mert győztünk. Hiába, minden nyavalyára a győzelem a legjobb orvosság. Csak a vasárnapihoz hasonló szép győzelmet kívánok mindannyiunknak.

Vívó-vb: Nagy Tímea aranyérmes!

Fontos - 2006-10-04

Aranyérmet szerzett a párbajtőröző Nagy Tímea a torinói vívó-világbajnokságon: a döntőben négy találattal, 15-11-re verte az észt Irina Embrichet. Ezt megelőzően utoljára 1992-ben avattak magyar győztest egyéni számban vb-n, akkor az ugyancsak párbajtőröző Horváth Mariann nyert.

Kuncze Gábor nem indul újra az elnöki posztért

Fontos - 2006-10-03

Kuncze Gábor nem indul újra az elnöki posztért az SZDSZ jövő márciusi tisztújító küldöttgyűlésén - a liberális párt vezetője ezt hétfőn jelentette be sajtótájékoztatón, miután döntését hivatalosan közölte az ügyvivői testülettel.

Az ellenzéki pártok jelentős sikerét hozta az önkormányzati választás

Fontos - 2006-10-02

Az ellenzéki pártok jelentős sikerét hozta a vasárnapi önkormányzati választás; Budapesten Demszky Gábor szoros küzdelemben megőrizte főpolgármesteri tisztségét, de vidéken a nagyvárosokban és a megyei közgyűlésekben a Fidesz és szövetségesei jelentősen megerősödtek.

Megkezdődött az aláírásgyűjtés a NATO-radarral kapcsolatos népszavazásról

Fontos - 2006-09-28

Mégis megkezdhették civil szervezetek szerdán a tubesi NATO-radarral kapcsolatos népszavazás kiírására irányuló aláírásgyűjtésüket Pécsett, miután a városi bíróság elutasította a kérdésfeltevésre vonatkozó állampolgári kifogást - közölte a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője.

Almunia szerint a kiigazításoknak nincs alternatívájuk

Fontos - 2006-09-27

Joaqín Almunia pénzügyi biztos szerint nincs alternatívájuk a magyar konvergencia programba foglalt kiigazításoknak. Ha azonban - bárki is legyen kormányon - ezt a programot nem fogadja el, akkor azzal a magyar embereknek nagy szenvedést fog okozni.

Hajdú Online: Mi kerül az olvasók elé?

Fontos - 2006-09-23

Érdekes írást olvashatnak  „Szó szerint idézve” rovatunkban.

A Hajdú Online az idézett módon számolt be a megyei közgyűlés utolsó üléséről.

Átrmásoltuk  a szó szerinti idézeteket közlő rovatunkba is:

Biztatom az Olvasót, lapozzon át arra az oldalra és olvassa el. Megéri!

A kialakult helyzet kiszámíthatatlanságára hívták fel az államfő figyelmét

Fontos - 2006-09-20

A fővárosban kialakult helyzet kiszámíthatatlanságára hívta fel a köztársasági elnök figyelmét az a jelentés, amelyet az elmúlt napok tüntetéseiről készített Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter Sólyom László számára.

A Fidesz elnökségének sajtónyilatkozata

Fontos - 2006-09-19

Hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát. Azt nem lehetett tudni, hogy mikor, de azt tudtuk, hogy egyszer bekövetkezik. Nincs ugyanis akkora pohár, ami ne tudna túlcsordulni.

Az MSZP elnöksége kiáll Gyurcsány Ferenc mellett

Fontos - 2006-09-18

A Magyar Szocialista Párt elnöksége egyhangúlag kiáll Gyurcsány Ferenc mellett - jelentette be Hiller István hétfőn Budapesten, miután ülésezett a párt elnöksége, s elkezdődött a szocialista frakció ülése.

A Magyarországi Református Egyház Zsinata Elnökségének közleménye

Fontos - 2006-09-16

Szeptember 15.-én, Bajnai Gordon, a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos megbeszélést folytatott a történelmi egyházak vezetőivel az Új Magyarország Fejlesztési Tervről. A Magyarországi Református Egyház képviseletében a tanácskozáson dr. Bölcskei Gusztáv püspök, az MRE Zsinatának lelkészi elnöke és dr. Nagy Sándor főgondnok, az MRE Zsinatának világi elnöke vett részt.

Létszámleépítésre kényszerülnek a debreceni egészségügyi intézmények

Fontos - 2006-09-12
A DE OEC, a VESZ Kht. és  Kenézy Gyula Kórház sajtóközleménye:

Az országos átlag feletti Nyíregyháza GDP-teljesítménye

Fontos - 2006-09-11

A gazdasági aktivitás eredményeként a városban a vásárlóerő 4 százalékkal magasabb az országos mutatónál, ami gyakorlatilag megegyezik Debrecen vagy Szeged adatával.

Szolgáltatási irányelv - előrelépés vagy visszalépés?

Fontos - 2006-09-09

A szolgáltatási irányelv a jelenlegi európai uniós jogalkotás egyik legfontosabb jogszabály tervezete. Az irányelv célja, hogy biztosítsa a cégeknek - az Európai Unió alapító szerződésében is garantált jogát -, hogy korlátozások nélkül nyújthassák szolgáltatásaikat egy másik uniós tagállamban.