Egészségügy

Eredmények megjelenítése 81-től 100-ig 1184 találatból.

Csökkentik a szívmegállás kockázatát az egészséges alvási szokások

Egészségügy - 2020-11-18

- Felnőtteknél csökkentik a szívmegállás kockázatát az egészséges alvási szokások egy nagylétszámú új amerikai kutatás szerint.

Koronavírus - BioNTech-vezér: az oltások már jövő nyárra sokkal jobb helyzetet teremthetnek

Egészségügy - 2020-11-15

A BioNTech gyógyszeripari vállalat vezetője szerint az új vakcinák már nyárra sokkal jobb járványhelyzetet teremthetnek, jövő télre pedig teljesen visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, de ennek az a feltétele, hogy minél többen megkapják a koronavírus elleni oltást.

A BioNtech és a Pfizer gyógyszergyártó csoport e hónap elején bejelentette, hogy közösen kifejlesztett oltóanyaguk hatékonysága az eddigi klinikai próbák és vizsgálatok eredményei alapján meghaladja a 90 százalékot.

A szellőztetés védheti az egészséget

Egészségügy - 2020-11-13

A hatékony szellőztetés legnagyobb jelentősége az egészség megőrzésében és visszanyerésében, illetve az életminőség javításában rejlik - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken.

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: a magyar települések 85 százaléka érintett

Egészségügy - 2020-11-12

- A pandémia a magyar települések 85 százalékát érinti, ennyi helyen regisztráltak már fertőzést - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Koronavírus - Kilencven százalékban hatásos lehet a Pfizer és a Biontech kísérleti oltóanyaga -

Egészségügy - 2020-11-09

Kilencven százalékban hatásos lehet az amerikai Pfizer és a német Biontech gyógyszergyártó által kifejlesztett kísérleti oltóanyag az új típusú koronavírus ellen - jelentette be a két cég hétfőn.

Kiemelték: tovább folytatják a munkát és azzal számolnak, hogy november harmadik hetében lesz elég adatuk ahhoz, hogy kiváltsák az amerikai szakhatóság (Food and Drug Administration - FDA) rendkívüli engedélyét az oltás forgalomba hozatalához (Emergency Use Authorization - EUA).

Mint írták, idén nagyjából ötvenmillió, jövőre 1,3 milliárd adagot tudnak gyártani a BNT162b2 elnevezésű oltóanyagból.

Koronavírus - Orbán: csökkentenünk kell a megbetegedések számát!

Egészségügy - 2020-11-09

- Csökkenteni kell a koronavírusos megbetegedések számát, mert ha továbbra is ilyen ütemben nő a fertőzöttek száma, akkor a kórházak nem tudnak megbirkózni a rájuk nehezedő teherrel - jelentette ki Orbán Viktor hétfőn, a Facebook-oldalán közzétett videóban, amelyben ezért a járvány terjedését korlátozó intézkedéseket jelentett be.

A miniszterelnök elmondta: a járvány kezdete óta Magyarországon 109 ezren, Európában 8 milliónyian betegedtek meg, és tapasztalataik szerint a járvány lefolyása Magyarországon egy-két hét késéssel követi az ausztriait.

Koronavírus - Meghalt 81 beteg, 4673-mal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Egészségügy - 2020-11-08

Meghalt 81, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4673 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

A kormányzati portálon azt írták: 109 616-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 2438-ra emelkedett, 25 070-en már meggyógyultak.

Koronavírus - Szlávik: a tömeges szűrés önmagában nem oldja meg a helyzetet

Egészségügy - 2020-11-07

Nem szerencsés tömeges koronavírus-antigén teszteket végezni - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Szlávik János szerint ezek a tesztek nagyon jól használhatóak például a mentőautókban beteg emberek tesztelésére, vagy olyan zárt közösségekben, ahol fontos kiemelni a fertőzötteket.

Koronavírus - Kásler Miklós elrendelte a halasztható műtétek felfüggesztését keddtől

Egészségügy - 2020-11-07

Elrendelte a halasztható műtétek felfüggesztését keddtől az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós - az Emberi Erőforrások Minisztériumának szombati közleménye szerint - az egyre növekvő számú koronavírusos beteg folyamatos ellátása érdekében adott ki utasítást valamennyi aktív fekvőbeteg ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az Országos Mentőszolgálat vezetőjének.

Koronavírus - Meghalt 84 beteg, 3989-cel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Egészségügy - 2020-11-03

- Meghalt 84, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 3989 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati portálon azt írták: 86 769-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 1973-ra emelkedett, 20 856-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 63 940. Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 32 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 30 984-en vannak, a mintavételek száma 1 111 991.

Koronavírus - Benkő: a katonák elvégezték az előre kijelölt 59 köznevelési intézmény fertőtlenítését az őszi szünetben

Egészségügy - 2020-11-02

A katonák elvégezték az előre kijelölt 59 köznevelési intézmény fertőtlenítését az őszi szünetben - mondta a honvédelmi miniszter hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Az előre kijelölt 59 intézményben 360 ezer négyzetméter fertőtlenítését végezték el a katonák, és ezzel megteremtették a feltételeit annak, hogy a gyerekek fertőtlenített iskolákban, biztonságos körülmények között folytathassák tanulmányaikat az őszi szünet befejeztével - mondta Benkő Tibor.

Törölték az izlandi labdarúgó-bajnokság hátralévő fordulóit

Egészségügy - 2020-10-31

A koronavírus-járvány miatt törölték az izlandi labdarúgó-bajnokság hátralévő fordulóit.

Koronavírus - NNK: az influenza elleni mindkét védőoltás biztonságos

Egészségügy - 2020-10-21

Egyaránt hatékony és biztonságos a három-, illetve a négykomponensű influenza elleni védőoltás - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Koronavírus - Szlovéniában minden ötödik vírusteszt pozitív eredményt hozott

Egészségügy - 2020-10-18

- Szlovéniában minden ötödik koronavírus-teszt pozitív eredményt hozott szombaton, eddig a legmagasabb a regisztrált fertőzöttek aránya a tesztekhez képest - derült ki a válságkabinet vasárnapi jelentéséből.

Koronavírus - Meghalt 33 beteg, és 1474-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Egészségügy - 2020-10-18

Elhunyt 33 ember, és újabb 1474 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

A kormányzati portálon azt írták: 46 290-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 1142-re emelkedett, 14 088-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 31 060. Az aktív fertőzöttek 31 százaléka, az elhunytak 41 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti. 1712 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 179-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 25 734-en vannak, a mintavételek száma 894 385-re nőtt.

Koronavírus - Szlávik: sokkal súlyosabb lehet a betegség, ha a koronavírus- és az influenzafertőzés egyszerre jelentkezik

Egészségügy - 2020-10-16

- Sokkal súlyosabb lefolyású lehet a megbetegedés, és kétszer akkora lehet az esély a halálra, ha valaki egyszerre kapja el a koronavírust és az influenzát - közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Koronavírus - Huszonnyolcan meghaltak, 1025-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Egészségügy - 2020-10-13

Elhunyt huszonnyolc beteg, és újabb 1025 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

Több millió hamis maszkot és COVID-tesztet foglaltak le Magyarországon a STOP akcióban

Egészségügy - 2020-10-12

- Több mint 3,5 millió orvostechnikai eszköz, gyógyszer, fertőtlenítő folyadék és védőeszköz, leginkább maszk forgalomba kerülését akadályozta meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a május 11. és július 12. között megrendezett nemzetközi STOP akció keretében - mondta a NAV vámszakmai szakfőigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Egészségügyi szakdolgozói kamara: ne csak az orvosok bérét emeljék!

Egészségügy - 2020-10-05

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) az orvosi bérek emeléséhez illeszkedő és nagyságrendű bérrendezést tart szükségesnek a szakdolgozók körében is.

Szakértő: tudatos életvitellel megelőzhető az érelmeszesedés

Egészségügy - 2020-09-29

Rendszeres mozgással és tudatos életvitellel megelőzhető az érelmeszesedés - hívta fel a figyelmet Karádi István, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinika igazgatóhelyettese kedden az M1 aktuális csatornán.