Olvastuk

Eredmények megjelenítése 2601-től 2618-ig 2618 találatból.

Szili: a reformok annyit érnek, amekkora társadalmi támogatottságuk van

Olvastuk - 2007-04-17

A reformok, a változtatások annyit érnek, amekkora civil, társadalmi támogatottság van mögöttük - hangoztatta Szili Katalin házelnök, amikor a Parlament épületében megnyitotta A társadalmi egyeztetések tapasztalatai, fejlesztési lehetőségei című konferenciát.

Szili Katalin: soha többé!

Olvastuk - 2007-04-16

Egyperces néma felállással emlékeztek a képviselők a holokauszt áldozataira az Országgyűlés hétfői ülésnapjának kezdetén. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke emlékező beszédében azt mondta: az áldozatok előtti főhajtás, a "soha többé" megerősítése a legelemibb gesztus, amit tehetnek.

A miniszterelnök közleménye a Holokauszt emléknapja alkalmából

Olvastuk - 2007-04-15

A Holokauszt az európai civilizáció közös tragédiája, és az egyes országok saját, nemzeti tragédiája is.

Így vagyunk ezzel mi, magyarok is: az áldozatok között sok százezer volt a magyar, és sajnos a gyilkosok között is ott voltak honfitársaink. Ha a több mint hatvan évvel ezelőtti szörnyűségekre gondolunk, ezért érezhetünk egyszerre gyászt és bűntudatot.

Temeti a Nabucco gázvezetéket a Berliner Zeitung

Olvastuk - 2007-04-14
Temeti a Nabucco gázvezeték építésének tervét szombati kommentárjában a Berliner Zeitung. A mérsékelten baloldali, tekintélyes német napilap "Már a kezdet előtt a vég" című írásának alcímében azt hangoztatta, hogy az európai földgázvezeték nagyra törő terve kudarccal fenyeget.

Az unió nem pusztán gazdasági együttműködés

Olvastuk - 2007-04-13

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az Európai Unió jövőjéről szóló, közönség előtt tartott beszélgetésen vett részt csütörtök este Brüsszelben. A rendezvényen - amelynek a bajor EU-képviselet adott otthont - Orbán mellett többek között Edmund Stoiber bajor miniszterelnök és Joseph Daul, az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője mondta el véleményét az EU legfontosabb kérdéseiről.

Az Európai Parlamentben megszületett a roaming rendelettervezetről szóló ipari bizottsági jelentés

Olvastuk - 2007-04-12

A mai napon, az egyeztetési tárgyalások után az Ipari bizottság tagjai megszavazták az Európai Bizottság rendelettervezetéről szóló jelentéstervezetet. A Parlament plenáris ülése a tervezett menetrend szerint még májusban napirendjére tűzi a jelentést, így amennyiben az Európai Tanács döntéshozói sem késlekednek, a fogyasztók már az idei nyáron a kb 60 százalékkal csökkentett tarifákkal telefonálhatnak külföldi utazásaik során.

 Szijjártó Péter "leváltása" kacsa

Olvastuk - 2007-04-11

Szijjártó Péter személyével kapcsolatban több találgatás is napvilágot látott az elmúlt időkben. A fidesz.hu Orbán Viktort kérdezte.

- Van-e bármilyen valóságtartalmuk ezeknek a híreszteléseknek? - kérdezte a fidesz.hu Orbán Viktortól, a Szövetség elnökétől.

A Magyar Nemzet szerint háttérbe szorítaná Szijjártót a pártvezetés

Olvastuk - 2007-04-10

Háttérbe szorítaná a Fidesz vezetése Szijjártó Péter szóvivőt a május 19-én kezdődő pártkongresszus után - írta keddi számában a Magyar Nemzet. "A korábbi és a jelenlegi pártkommunikátor-gárda egyes tagjai is úgy vélik: a Fidesz megnyilvánulásai sematikusak, üzenet nincs, csak abcúg kormányozás.

Megtiltották a sztorik eladását az Iránból hazatért brit katonáknak

Olvastuk - 2007-04-10

Súlyos bírálatok nyomán, korábbi álláspontját megfordítva megtiltotta hétfőn a brit védelmi minisztérium az irániak által március végén elfogott, majd két hét után elengedett brit tengeri járőregység katonáinak, hogy pénzért eladják sztorijaikat a sajtónak.

Elektronikus hirdetés csak az ahhoz hozzájáruló címzettnek küldhető

Olvastuk - 2007-04-08

A kéretlen elektronikus levelek - hirdetések - visszaszorítására törvényjavaslatot terjesztett be az Országgyűlésnek a kormány. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapján olvasható javaslat az elektronikus kereskedelemről szóló törvényt módosítója úgy, hogy az nem minősíti elektronikus hirdetésnek az olyan közlést, amely csak a vállalkozás domain nevét és e-mail címét tartalmazza.

Este fél nyolckor bocsátják fel Charles Simonyit az űrbe

Olvastuk - 2007-04-07

Szergej Ivanov orosz miniszterelnök-helyettes és Martha Stewart, az egészséges életvitel és szépségápolás ismert amerikai tévésztárja is megszemléli Charles Simonyi magyar származású űrturista és két orosz profi űrhajóstársa, Fjodor Jurcsihin és Oleg Kotov szombat esti startját a bajkonuri űrrepülőtéren - jelentették orosz hírügynökségek.

Eörsi szerint most kezdődik a műtét

Olvastuk - 2007-04-06

A pártelnök által mondottaknak nem pusztán az a politikai üzenete, hogy ha nincs több-biztosítós modell, akkor nincs koalíció sem – értékelte Kóka János szavait Eörsi Mátyás országgyűlési képviselő. A szabad demokrata politikus szerint a koalíció fennmaradásának feltétele "az egészségügy jóvátétele”. Hiszen az építő munka csak most kezdődik – emlékeztetett.

5,1 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma

Olvastuk - 2007-04-05

A kereskedelmi szálláshelyeken az év első két hónapjában az egy évvel korábbinál 5,1 százalékkal több, 1,714 millió vendégéjszakát töltöttek el a külföldi és a belföldi vendégek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A jövő háborúit a vízért vívják?

Olvastuk - 2007-04-04

Sokak szerint az emberiség egyik legnagyobb jövőbeli problémája az lesz, amiről cikket közöl a Népszabadság. A lap beszámol egy új ENSZ-jelentésről, ami annak lehetőségét vetíti előre, hogy s a globális felmelegedés okán csökkenő vízkészletekért háborúk indulhatnak.

Felsőoktatási törvénymódosítás lesz, népszavazás nem

Olvastuk - 2007-03-31

A Felsőoktatási Kerekasztal Hiller István, oktatási és kulturális miniszter vezetésével a felsőoktatási törvény módosításáról konzultált, miközben a Fidesz és KDNP által benyújtott népszavazási kezdeményezést az Országos Választási Bizottság (OVB) nem hitelesítette.

Orosz figyelmeztetés Orbán Viktornak

Olvastuk - 2007-03-29

Nem kell politikát csinálni az energiapolitikából – közölte tegnap Orbán Viktorral Igor Szergejevics Szavolszkij, a magyarországi orosz nagykövet. Bár a diplomata nem volt hivatalos felszólaló azon a konferencián, amelyet a Fidesz a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója alkalmából szervezett, de amikor úgy érezte, hogy az ellenzéki párt vezetője a kelleténél kritikusabb a magyar kormány, illetve az orosz gazdasági rendszer tekintetében, váratlanul szót kért.

Ady és a haldokló tölgyek

Olvastuk - 2007-03-28

Az egyre pusztuló debreceni Nagyerdő legfőbb ellensége nem az évtizedek óta tartó fokozatos kiszáradás, nem a talajvíz újabban drasztikus méreteket öltő csökkenése, s még csak nem is a tájidegen aljnövényzet elburjánzása, hanem mindezen okok kiváltója: az ember. Talán nem sértek vele senkit: a város értékeire és hagyományaira méltán büszke debreceni polgár.

Repülővel vidékről

Olvastuk - 2007-03-26

Már nem kell feltétlenül a fővárosba utaznia a repülővel nyaralni indulónak. Elsősorban charterjáratokkal az idén nyáron már Debrecenből, Sármellékről, Pécs-Pogányról és Győr-Pérről is közvetlenül juthatunk el a legnépszerűbb mediterrán üdülőhelyekre.